Bli kontaktad, klicka här!

Alfaz del Pi

Ett liv och boende i Alfaz del Pi

Den natursköna staden Alfaz del Pi med sina 22 000 invånare ligger 15 minuters bilfärd från den större semesterorten Benidorm. Här finner man sandstränder, en myllrande stadskärna och spektakulära vyer. Alicante flygplats nås på 45 minuter med buss eller bil. Många som bor i området väljer att åka på dagsutflykter till storstaden Valencia, vilket tar drygt 1,5 timme enkel väg med bil. Alfaz del Pi är känt för sin internationella atmosfär och här bor många utländska medborgare. Utöver strandliv kan man njuta av mat på stadens många restauranger och golf i världsklass. I staden finns, utöver läkare och banker, även en norsk skola. Välj bland flera spännande objekt, både villor och lägenheter, i de grönskande bostadsområdena i Alfaz del Pi.

Köpa hus eller lägenhet i Alfaz del Pi

Över hälften av invånarna i Alfaz del Pi är utländska medborgare och många har valt att bosätta sig här året om. Klimatet och naturen lockar, samtidigt som det är nära till alla sorts bekvämligheter såsom Norska Skolan. Att flyga till och från denna del av Alicante regionen är smidigt, tack vare stadens närhet till den internationella flygplatsen i Alicante. Om man vill köpa hus och söker efter bostäder till salu finns här ett stort utbud att välja bland. Det bor många svenskar i området San Rafael och här blandas fristående villor med moderna lägenheter. Vill man ha gångavstånd till stadskärnan är El Romeral ett utmärkt val. Oavsett vilket område man än väljer är det alltid nära till golf, shopping och soldränkta stränder. Klicka här för att se aktuella objekt till salu!

I Alfaz del Pi har du nära till både stränder och bergsbyar

Playa del Albir är en uppskattad klapperstensstrand, kantad av svajande palmer, som är belägen i ett exklusivt bostadsområde i Alfaz del Pi. Endast en kort bilfärd inåt landet i riktning mot den mer kuperade terrängen ligger charmiga bergsbyar där tiden stått still. Här kan man avnjuta en eftermiddag med tapas bland olivlundarna och citronträdens grönska. Önskar man en mer aktiv dag tar man sig vidare till Puig Campana Golf i Finestrat, där greenen erbjuder en spektakulär utsikt över bergen. I Fuentes del Algar finns en populär vandringsled och ett större naturområde med vattenfall och barnvänliga attraktioner. Alfaz del Pi är den perfekta utgångspunkten för alla typer av aktiviteter och en välkomnande ort för den utländska medborgaren som önskar köpa bostad på Costa Blanca kusten.Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i Alfaz del Pi!