Bli kontaktad, klicka här!

Elche

Ett liv och boende i Elche

Att flytta till Spanien blir allt mer populärt bland svenskar, inte minst på grund av solen och värmen. Elche ligger i den sydöstra delen av Spanien och har omkring 190 000 invånare. Om du vill besöka en större stad kan du enkelt ta dig till Alicante, som ligger drygt 20 kilometer bort. Där hittar du också den internationella flygplatsen Alicante flygplats, från vilken du kan ta dig till Elche med bil, taxi eller buss. I Elches närområde kan du besöka flera saltsjöar och om du vill ha lite mer fart och fläkt finns här mängder av aktiviteter och vattensporter en kort resväg bort. Costa Blanca kusten ligger bara 16 kilometer bort och här kan du besöka mysiga orter som Santa Pola och Arenals del Sol.

Köpa villa eller lägenhet i Elche

Oavsett om du är på jakt efter hus eller lägenheter till salu i Spanien kan du med största säkerhet hitta något som passar dig i Elche. Staden kallas ofta för palmernas stad. Besök gärna lunden i staden som är en av världens största planteringar med palmträd. I Elche har du nära till det mesta, så som bra restauranger och shopping. Flyttar du med familj ligger den Skandinaviska skolan bara cirka 30 minuters resväg bort med bil eller buss. Om du är intresserad av golf kan du hitta många golfbanor i närområdet. Några av de mest populära är Club De Golf El Plantío, Melia Villaitana Golf Club och Lo Romero Golf. Klicka här för att se aktuella objekt till salu!

Nära till vacker natur, kultur och golf i Elche

Området i och runt Elche består av vacker natur och är mycket rikt på kultur. Några av de främsta sevärdheterna är Elches palmlundar, som är den största i Europa och upptagen på UNESCO listan över kulturarv. Missa inte heller kulturskatten Misteri D'Elx. I Elche finns också flera museum väl värda ett besök. Om du vill lära dig att spela golf finns Escuela de Golf Elche. Staden ligger mindre än 20 kilometer från kusten och du har många alternativ att välja på när du blir badsugen. En närliggande badort med fina stränder är Santa Pola. På Playa de Levante kan du både bada och testa på olika vattensporter. Det finns gott om byar och städer längs den långa kusten som erbjuder fina stränder och roliga aktiviteter. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare när du vill köpa bostad i Elche!