230
MED681DC71AAF8F44B291A856F518A09E9F

Investeringsmöjlighet -Stor stadsvilla med mycket potentialEl Terreno, Palma

El Terreno, Palma


PRIS2 250 000 €

Fakta om bostaden

TYP

Villa

REFERENSNUMMER

200305

ANTAL RUM

9

ANTAL SOVRUM

3

ANTAL BADRUM

3

BYGGYTA

700 kvm

TOMT

530 kvm

BYGGÅR

1900

HISS

Ja

PARKERING

Två privata parkeringsplatser under tak

BALKONG

Nej

POOL

Nej

TERRASS

Ja

Investeringsmöjlighet -Stor stadsvilla med mycket potential

En 700 kvm stor stadsvilla i El Terreno, ett gammalt konstnärsområde, fullt av historia och som nu rustas upp med EU-medel. Det är en ambitiös stadsomvandlingsplan som påbörjats och inkluderar både byggnation av nya bostäder och renovering av befintliga bostäder samt upprustning av kommersiella lokaler och Placa Gomilla, torget i området.

Hela projektet har designats av det holländska arkitektföretaget MVRDV, som samarbetar med GRAS arkitektbyrå i Palma, båda har stor internationellt renommé vilket bådar gott för att områdets kvalitet ska lyftas.

Villan ligger nära Svenska Skolan och entrén till Bellver-parken där det förutom att finnas en känd, vacker slottsruin finns flera lekplatser för barn, bra utrymme för hundrastning, liksom gott om träningsmöjligheter. Det är Palmas största park och en välbesökt frizon från stadens trafik och ljud.

Fastigheten är byggd år 1900 och totalrenoverades för ca 17 år sedan och har därefter underhållits väl och är i gott skick. All el och VVS har uppgraderats under de senaste åren och 2010 installerades en Schindler-hiss, som går från bottenvåningen och upp till det andra våningsplanet där det går att göra en separata lägenhet.

Det finns två ingångar till fastigheten, båda från samma gata. En ingång är direkt in till trädgårdsterrassen, som är idealiskt om man har för avsikt att driva restaurang/café vilket gjorts fram till för bara några år sedan. Med denna entré kommer då gästerna direkt till restaurangen och den stora bar som fortfarande finns mellan fastigheten och trädgården. Har man denna entré som gästentré kan man helt separera övriga fastigheten för privat bruk. Avser man att ha hela huset för eget bruk har man oavsett två ingångar.
Den andra ingången ligger lite högre upp på gatan, man går upp några trappsteg och inne i fastigheten är en mindre hall med en liten trapp som leder till det som tidigare var restaurangens reception och den mindre, innedelen av restaurangen. Här finns bra ytor och två toaletter, dam och herr.

Inomhus hade restaurangen 25 rymliga sittplatser, här finns gott om yta. Det är ett rymligt, ljust och luftigt rum med stora fönster och vackra takbjälkar vilket ger en trevlig atmosfär oavsett om det är för gäster eller om man väljer att ha detta som en stor privat, social yta.
Då köket ligger i anslutning kan man ha ett stort öppet kök och vardagsrum mot trädgården.
Fönstren mot gatan har gamla järndekorationer, ursprungligen för att skydda mot inbrott, men de är också vackra detaljer. Fönstren som vetter mot terrassen är välvda, vilket bidrar till en mysig och ombonad känsla.

Entréplanet har tack vare villans bakgrund som restaurang ett stort, köksutrymme anpassat för just restaurang, här finns även ett kylrum och ett lagerrum för torrvaror, tänk gigantiskt skafferi.

En trapp eller hisstur upp finns ett våningsplan med en större terrass med utsikt över trädgården och här finns även två franska balkonger,
Här finns originaldetaljer som de typiska gamla trädörrarna och fönsterkarmarna samt parkettgolvet.

På den översta våningen finns en lägenhet med en rustik Mallorquinsk känsla. Golven har traditionella terrakottaplattor, det är originalfönster i trä och för uppvärmning förr och idag finns en öppen spis som också ger hög mysfaktor. Befintlig rumsdistribution möjliggör ett L-format vardagsrum mot ett öppet kök, ett badrum och ett sovrum. Hela våningsplanet har mycket ljus.

Snett ovanpå den tredje våningen finns ett torn som nås via samma trapphus som man når övriga våningsplan från.
Huset har en fantastisk utsikt från tornet, här är perfekt att bara sitta och njuta eller varför inte bjuda in några gäster på en drink!

Trädgården har när den fungerade som uteservering till restaurangen haft 50 rymliga bordsplatser, de längs med trädgårdens ytterkant täckta av ett traditionellt tak som ramar in trädgården och ger skugga vilket behövs på en ö med +300 soltimmar per år. Det är en stor trädgård fylld med stora gamla växter och träd som tillsammans med trätaken och den likaledes trätaksövertäckta baren ger en härlig rustik och ombonad atmosfär som bjuder in till umgänge under de långa, varma sommarkvällarna.

Två täckta parkeringsplatser ingår i priset.

Villan erbjuder många olika möjligheter för köparen. När fastigheten renoverades gjordes det med tanken att maximera potentialen i de stora utrymmena för att lätt kunna ändra/bygga om i villan efter behov. El och vattenledningar ligger lättillgängligt för att man ska kunna ändra om i rumsdistributionen oavsett om det är köket man vill flytta på.

Vill man konvertera villan till flera individuella bostäder finns här möjlighet att skapa upp till 3 lägenheter.

Varje våningsplan har potential för att göras till en separat lägenhet. All elektricitet och VVS är installerat så att det ska vara enkelt att bygga badrum och kök. För närvarande finns det 3 badrum i hela huset, men fler kan enkelt byggas då ny VVS finns klart i hela fastigheten.

Det är knappt 10 minuters promenad ned till havet och Paseo Maritimo, den vackra avenyn som går längs med hamnen och har både gång och cykelväg hela vägen från köpcentret Porto Pi i ena änden, längs med hela Palmabukten och ända ut till El Arenal efter flygplatsen.
På vägen passerar man ett pärlband av mysiga gamla fiskesamhällen som Portixol, Molinar, Ciudad Jardin etc. De är alla upprustade och har många trevliga caféer och restauranger där man kan sitta och njuta av havets lugn.

Bostaden ligger nära bra busskommunikationer, flera olika busslinjer går från hållplatsen ca 250 meter ned från villan. Bla buss nr 4 som går var 10e minut dygnet runt, passerar trendiga Santa Catalina och fortsätter upp till Palmas centrum med Placa España åt ena hållet och ut till Illetas med dess vackra stränder åt andra hållet och på vägen passeras även ständerna i Cala Mayor och Calatrava.

I närheten

Avstånd till strand3,2 km
Avstånd till centrum3,1 km
Avstånd till flygplats10 km
Avstånd till mataffär0,2 km
Avstånd till hav0,8 km
Avstånd till sjukhus2,1 km
Avstånd till golfbana3,5 km

Ansvarig mäklare

Bilder

MED681DC71AAF8F44B291A856F518A09E9F
MEDE04D105D523249F783B62191321C52EB
MEDAC954838B4A04527BB50754D9301E558
MEDFC1E80E3227E4357AEAB1DDDDACA4412
MEDAE957C4B3B774FD1975B36E80726AC64

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Villa

REFERENSNUMMER

200305

ANTAL RUM

9

ANTAL SOVRUM

3

ANTAL BADRUM

3

BYGGYTA

700 kvm

TOMT

530 kvm

BYGGÅR

1900

HISS

Ja

PARKERING

Två privata parkeringsplatser under tak

BALKONG

Nej

POOL

Nej

TERRASS

Ja

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

9

ANTAL SOVRUM

3

ANTAL BADRUM

3

BYGGYTA

700 kvm

Byggnad

BYGGNADSÅR

1900

Byggnadssätt

Övrigt


Helrenoverades i början av 2000-talet från att ha varit näst intill en ruin. Därefter har förutom allmänt underhåll även all elektricitet och VVS uppdaterats de senaste åren.

Tomt

AREAL

530 kvm

Karta

El Terreno

Bli kontaktad av mäklare

Jag vill veta mer om bostaden

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till kontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande mäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är mäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2022 HusmanHagberg