230
MED2FFBD9F82FF0484D9C20F4F1FC42DE81

Unik och mycket välskött egendom med tre boningshus, pool och 8 hektar mark Almuñecar

Almuñecar


PRIS1 595 000 €

Fakta om bostaden

TYP

Villa

REFERENSNUMMER

HN252

ANTAL RUM

10

ANTAL SOVRUM

5

ANTAL BADRUM

5

BYGGYTA

200 kvm

TOMT

80000 kvm

HISS

Nej

BALKONG

Nej

POOL

Ja

TERRASS

Ja

ENERGIDEKLARATION

Beställd

Unik och mycket välskött egendom med tre boningshus, pool och 8 hektar mark

Varmt välkommen till denna unika fastighet med ett högt ostört läge och magisk utsikt över Medelhavet, bergstoppar och Almunecar. Staden Almunecar ligger bara en tjugo minuters bilresa bort och erbjuder strand, restauranger, butiker och affärer. Uppe i bergsbyarna runt om finns det genuina spanska barer och restauranger. Här har den nuvarande ägaren under flera år utvecklat en ekologisk odling med allt från avokado och mango till oliver och pekannötter, allt med ett automatisk bevattningssystem. Det finns också olivträd som producerar olivolja av riktigt hög kvalité, rikliga med söta apelsiner till den färskpressade apelsinjuice, bordsdruvor, citroner för en god citronkaka, rosa grapefrukt och bananer.

Vägen upp till fastigheten är till större delen asfalterad.

För dig som önskar nyttja marken och bostäderna på annat sätt finns ett flertal möjligheter och enbart fantasin sätter gränser, det är möjligt och tillåtet att starta exempelvis glamping-, häst-, jordbruks- eller uthyrningsverksamhet.

Det finns flertalet områden med plats för ytterligare byggnationer och platser att njuta av den fantastiska utsikten. Flera delar av tomten och marken har i dagsläget vatten- och elanslutningar. Från större delen av fastigheten bjuds en enastående utsikt, även från bostadshuset och dess terrasser.

HUVUDBOSTAD
Bostadshuset är designad i Cortijo-stil av den hyllade och prisbelönta arkitekten Jesus del Valle Cardenet. Fokus har lagts på att nyttjat den spektakulära utsikten med vy över dalen, vidare till Medelhavet och över de hisnande bergen.

Entrén har en välkomnande känsla med generös takhöjd, här öppnar franska dörrar upp ut till soldäcket och poolterrassen.

Direkt till höger ligger ett väl tilltaget arbetsrum/sovrum med välvt tak och fönster mot trädgården och bergen.

Till vänster öppnar sig ett fantastiskt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger möjlighet att njuta av de fantastiska vyerna över bergen, tyska (Bella Rosa), och Medelhavet. Här finns även en vacker vedeldad kamin för att sprida värm runt huset på vintern (ej funktionstestad av oss) och ett välvt tak för att behålla svalkan på sommaren samt dubbeldörrar som öppnar upp till matplatsen på terrassen.

Det platsbyggda köket har även det ett välvt tak och ett behagligt ljusflöde, här finns en stor köksö, bänkskivor i svart marmor, en separat kran för dricksvatten och inbyggda vitvaror där det flesta är från märket Siemens. I anslutning till köket finns också ett tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, ett stort skafferi samt en utgång till det rymliga garaget.

I andra delen av huset ligger huvudsovrummet, även detta rum har ett högt välvt tak, rymliga inbyggda garderober, magisk utsikt över bergen och Medelhavet, dörrar till terrassen och poolen samt lyxigt badrum en suite. Badrummet är utrustat med dubbla handfat, speglar med belysning, toalett, bidé och en stor dusch. Dessutom finns det ett badkar med tassar, separat dusch och ett par stora handdukstorkar i krom.

Intill ligger ytterligare ett sovrum med plats för enkelsäng och förvaringsmöbel samt en stege upp till ett sovloft med begränsad takhöjd.

Gästdel med toalett, tvättställ samt dusch.

Den väl tilltagna terrassen utanför vardagsrummet och huvudsovrummet har ett modernt glasräcke för att förstärka den vackra vyn, kaklat golv med förinstallerad golvvärme om utbyggnad av huvudhuset önskas. Detta område leder till ett stort trädäck med bubbelpool, infinity pool om 8x4 m med uppvärmning och saltvatten samt dusch. Det finns även utomhusbelysning.
Utomhuskök med grillmöjligheter, diskho med kram samt en pizzaugn. Matplats på terrassen har markiser, eluttag och belysning.

Källare med förvaringsmöjligheter, här finns bland annat filter och maskiner för att driva poolen och spabadet. Det finns också en duschkabin, toalett och ett tvättställ. Här finns även ett utrymmet som kan omvandlas till ett separat boende om så önskas.

BOSTAD 2
En charmig timmerstuga med ett bekvämt läge i sluttningen, även här bjuds en panoramavy över havet och Almunecar. Fönster och dörrar är alla dubbelglas, en vedspis som värmer hela byggnaden (ej funktionstestad av oss) och dessutom finns golvvärme i kök och badrum. Air condition i vardagsrummet och sovrummet. Möjlighet till tre sovrum. Badrum utrustat med dusch.
Här finns det plats för en stor matplats i skuggan, en solig terrass med magisk vy och en trevlig trädgård. Parkeringsmöjligheter och privat läge tack vara gedigna grindar.

BOSTAD 3
Bakom dubbla grindar ligger detta fina gästhus med parkeringsplats och fina vyer över bergen. På två sidor av gästhuset finns en täckt terrass som erbjuder skugga och utrymme för utemöbler. Här finns vardagsrum, välplanerat kök, sovrum samt badrum med dusch. Allt i en välkomnande färgskala och stil och med golvvärme för kyligare dagar.

MARK
Denna fastighet är organisk certifierad av CAAE som är ackrediterad av EOCC. Huvuddelen av marken här är arrangerad i etapper på sluttningen som i huvudsak har planterats med Hass avokado, Austin mango och olivträd - oljan som produceras från oliverna sägs vara av prisbelönt kvalitet. Det finns ytterligare frukt- och nötträd, bland annat bordsdruvor, apelsiner, rosa grapefrukt, macadamianötter, och mandlar. Den stora blandningen av växtlighet och omkring 1600 träd, ger härliga nyanser av grönska.

Allt bevattnas med ett datoriserat system för både vattning och organisk gödningsmedel. Produktionen ger i dagsläget intäkter som till stor del täcker kostnaden för en trädgårdsmästare. Idag finns en halvtidsanställd som sköter om egendomen, skördar och tar hand om odlingarna, detta till en kostnad om ca 900 EUR per månad.

Det finns fortfarande några stora terrasserade områden som ännu inte används, det finns en stor terrass som innehåller fem stora kycklinghus, en annan terrass som delvis används för att odla färska grönsaker till huset och det finns olika verkstäder och vattencisterner runt fastigheten.

Det finns två stora vattenhållningstankar på 500m3 och 350m3 som tillhandahåller alla husens och odlingarnas vattenbehov. Dricksvattnet filtreras genom ett system för omvänd osmos.
Tvärs över dalen finns en ruin som skulle kunna användas för att skapa en helt separat extra bostad som också skulle ha dessa ledande vyer. Den outvecklade delen av Finca består av cirka fyra hektar och innehåller en 21 kvm ruin som har godkänts för att renoveras, men inget arbete har ännu gjorts. Ovanför denna ruin finns det mark tillgängligt som ger potential för glamping- eller safaritält.

Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg Nerja för mer information, ytterligare bilder eller för att boka en visning.

I närheten

Avstånd till strand7 km
Avstånd till centrum7 km
Avstånd till hav7 km

Bilder

MED2FFBD9F82FF0484D9C20F4F1FC42DE81
MEDCD4382EF12F44071AF761E8638176836
MED9CDA4A46DA3B4DF3B827D49B707EC605
MEDC7688DB9A25F4CD1A4F6748DC90DB3C6
MED231BBE57C7904BA0ACFA86160DCDEC83

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Villa

REFERENSNUMMER

HN252

ANTAL RUM

10

ANTAL SOVRUM

5

ANTAL BADRUM

5

BYGGYTA

200 kvm

TOMT

80000 kvm

HISS

Nej

BALKONG

Nej

POOL

Ja

TERRASS

Ja

ENERGIDEKLARATION

Beställd

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

10

ANTAL SOVRUM

5

ANTAL BADRUM

5

BYGGYTA

200 kvm

Byggnad

ENERGIDEKLARATION

Beställd

Byggnadssätt

ÖVRIGA BYGGNADER

Två gästhus

Tomt

AREAL

80000 kvm

Karta

Almuñecar

Bli kontaktad av mäklare

Jag vill veta mer om bostaden.

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande mäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är mäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

© 2023 HusmanHagberg - v.2280