230
MED2049471EF5304E0BA5945325F029FCB9

Unik och mycket välskött egendom med tre boningshus, pool och 8 hektar mark Almuñecar

Almuñecar


PRIS1 595 000 €

Fakta om bostaden

TYP

Villa

REFERENSNUMMER

HN252

ANTAL RUM

10

ANTAL SOVRUM

5

ANTAL BADRUM

5

BYGGYTA

200 kvm

TOMT

80000 kvm

HISS

Nej

BALKONG

Nej

POOL

Ja

TERRASS

Ja

ENERGIDEKLARATION

Beställd

Unik och mycket välskött egendom med tre boningshus, pool och 8 hektar mark

Varmt välkommen till denna unika fastighet med ett högt ostört läge och magisk utsikt över Medelhavet, bergstoppar och Almunecar. Staden Almunecar ligger bara en tjugo minuters bilresa bort och erbjuder strand, restauranger, butiker och affärer. Uppe i bergsbyarna runt om finns det genuina spanska barer och restauranger. Här har den nuvarande ägaren under flera år utvecklat en ekologisk odling med allt från avokado och mango till oliver och pekannötter, allt med ett automatisk bevattningssystem. Det finns också olivträd som producerar olivolja av riktigt hög kvalité, rikliga med söta apelsiner till den färskpressade apelsinjuice, bordsdruvor, citroner för en god citronkaka, rosa grapefrukt och bananer.

Vägen upp till fastigheten är till större delen asfalterad.

För dig som önskar nyttja marken och bostäderna på annat sätt finns ett flertal möjligheter och enbart fantasin sätter gränser, det är möjligt och tillåtet att starta exempelvis glamping-, häst-, jordbruks- eller uthyrningsverksamhet. Det finns flertalet platser som i dagsläget vatten- och elanslutningar.

HUVUDBOSTAD
Bostadshuset är designad i Cortijo-stil av den hyllade och prisbelönta arkitekten Jesus del Valle Cardenet. Fokus har lagts på att nyttjat den spektakulära utsikten med vy över dalen, vidare till Medelhavet och över de hisnande bergen.

Entrén har en välkomnande känsla med generös takhöjd, här öppnar franska dörrar upp ut till soldäcket och poolterrassen.

Direkt till höger ligger ett väl tilltaget arbetsrum/sovrum med välvt tak och fönster mot trädgården och bergen.

Till vänster öppnar sig ett fantastiskt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger möjlighet att njuta av de fantastiska vyerna över bergen och Medelhavet. Här finns även en vacker vedeldad kamin för att sprida värme runt huset på vintern och ett välvt tak för att behålla svalkan på sommaren samt dubbeldörrar som öppnar upp till matplatsen på terrassen.

Det platsbyggda köket har även det ett välvt tak och ett behagligt ljusflöde, här finns en stor köksö, bänkskivor i svart marmor och inbyggda vitvaror. I anslutning till köket finns också ett tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, ett stort skafferi samt en utgång till det rymliga garaget.

I andra delen av huset ligger huvudsovrummet med inbyggda garderober, magisk utsikt över bergen och Medelhavet, dörrar till terrassen och poolen samt ett lyxigt badrum en suite. Badrummet är utrustat med dubbla handfat, toalett, bidé, en stor dusch samt badkar med tassar.

Intill ligger ytterligare ett sovrum med plats för enkelsäng och förvaringsmöbel samt en stege upp till ett sovloft med begränsad takhöjd.

Gästdel med toalett, tvättställ samt dusch.

Den väl tilltagna terrassen utanför vardagsrummet och huvudsovrummet har ett modernt glasräcke för att förstärka den vackra vyn, kaklat golv med förinstallerad golvvärme om utbyggnad av huvudhuset önskas. Detta område leder till ett stort trädäck med bubbelpool, infinity pool om 8x4 m med uppvärmning och saltvatten samt dusch.
Utomhuskök med grillmöjligheter, diskho med kram samt en pizzaugn. Matplats på terrassen har markiser, eluttag och belysning.

Källaren kan omvandlas till ett separat boende om så önskas.

BOSTAD 2
En charmig timmerstuga utan insyn och med panoramavy över havet och Almunecar. Fönster och dörrar är alla dubbelglas, en vedspis som värmer hela byggnaden samt golvvärme i kök och badrum. AC i vardagsrummet och sovrummet. Möjlighet till tre sovrum. Badrum utrustat med dusch.
Här finns det plats för en stor matplats i skuggan, en solig terrass med magisk vy och en trevlig trädgård. Parkeringsmöjligheter och privat läge tack vara gedigna grindar.

BOSTAD 3
Bakom dubbla grindar ligger detta fina gästhus med parkeringsplats och fina vyer över bergen. På två sidor av gästhuset finns en täckt terrass som erbjuder skugga och utrymme för utemöbler. Här finns vardagsrum, välplanerat kök, sovrum samt badrum med dusch. Allt i en välkomnande färgskala och stil och med golvvärme för kyligare dagar.

MARK
Denna fastighet är organisk certifierad av CAAE som är ackrediterad av EOCC. Huvuddelen av marken här är arrangerad i etapper på sluttningen som i huvudsak har planterats med Hass avokado, Austin mango och olivträd. Det finns ytterligare frukt- och nötträd, bland annat bordsdruvor, apelsiner, rosa grapefrukt, macadamianötter, och mandlar - totalt ca 1600 träd.
Allt bevattnas med ett datoriserat system för både vattning och organisk gödningsmedel. Produktionen ger i dagsläget intäkter som till stor del täcker kostnaden för en trädgårdsmästare. Idag finns en halvtidsanställd som sköter om egendomen, skördar och tar hand om odlingarna, detta till en kostnad om ca 900 EUR per månad.

Det finns två stora vattenhållningstankar på 500m3 och 350m3 som tillhandahåller alla husens och odlingarnas vattenbehov. Dricksvattnet filtreras genom ett system för omvänd osmos.

Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg Nerja för mer information, ytterligare bilder eller för att boka en visning.

I närheten

Avstånd till strand7 km
Avstånd till centrum7 km
Avstånd till hav7 km

Bilder

MED2049471EF5304E0BA5945325F029FCB9
MED61BC093087C44E0D9CAB06B1921374DD
MED972B072EEC7946DFA1F728C9D5CA2622
MEDACBCC6B2FA5147BCA3F5F6FC9B77C792
MEDCA8B64F8F3E642B3AE324F9B78683DAA

Fakta

Fakta om bostaden

TYP

Villa

REFERENSNUMMER

HN252

ANTAL RUM

10

ANTAL SOVRUM

5

ANTAL BADRUM

5

BYGGYTA

200 kvm

TOMT

80000 kvm

HISS

Nej

BALKONG

Nej

POOL

Ja

TERRASS

Ja

ENERGIDEKLARATION

Beställd

Rumsbeskrivning

ANTAL RUM

10

ANTAL SOVRUM

5

ANTAL BADRUM

5

BYGGYTA

200 kvm

Byggnad

ENERGIDEKLARATION

Beställd

Byggnadssätt

ÖVRIGA BYGGNADER

Två gästhus

Tomt

AREAL

80000 kvm

Karta

Almuñecar

Bli kontaktad av mäklare

Jag vill veta mer om bostaden.

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret

HusmanHagberg är en av landets ledande mäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är mäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

HusmanHagberg AB
Brahegatan 10
114 37 Stockholm

Org.nr: 556544-7579

© 2023 HusmanHagberg - v.2363