Bli kontaktad, klicka här!

Frigiliana

Att bosätta sig och leva i Frigiliana

Frigiliana är en vacker bergsby belägen i Andalusien. I den lilla bergsbyn finner du traditionella vitkalkade hus, trånga gränder och stora torg. Frigiliana ligger 6 km från den vackra staden Nerja och cirka 50 km från Malaga. Du kan antingen åka bil eller bus från Malagas flygplats och det finns även bra bussförbindelser till Nerja och andra närliggande byar. Frigiliana är en idyllisk liten by perfekt för dig som planerar att flytta till Spanien med familj. Här kan du i lugn och ro njuta av den vackra utsikten eller spendera dagarna på de fantastiska stränder som finns i närheten. Du har allt du behöver i området samtidigt som du verkligen får erfara den spanska kulturen på bästa sätt.

Köpa villa eller radhus i Frigiliana

Är du intresserad av att hitta en villa eller ett hus till salu i Spanien kan Frigiliana vara något för dig. Det är en traditionell spansk by som bevarat sin säregna kultur. Här kan du äta spanska rätter med lokalt producerade råvaror, spendera torsdagarna på marknad och helgerna på någon av de exklusiva golfbanorna. Golf är mycket populärt i Spanien överlag och det finns en hel del golfbanor som du kommer älska att få spela på. Det finns en del klubbar att välja på men Baviera Golf är en av de golfklubbar som finns i området. Är du historisk intresserad finns mängder med sevärdheter i den lilla byn. Du ser bland annat slotten El Castillo på toppen av Frigiliana och fontänen Fuente Vieja i Gamla stan. Klicka här för att se aktuella objekt till salu!

Frigiliana erbjuder kultur och vacker natur

Fördelen med Frigiliana är att du kan njuta av både det kulturella arv som finns kvar i byn och den vackra naturen runt omkring. Eftersom den lilla byn ligger 300 meter över havet på bergskedjan Sierra Almijara kan du njuta av en vacker panoramautsikt nästan oavsett var du befinner dig i byn. Vill du upptäcka historiska platser kan du ta dig till Barrio Mudejar i Gamla stan. Här kan du besöka de gamla moriska kvarteren, och du kan tydligt se i arkitekturen hur stort inflytande araberna har haft på byns utseende. Huvudgatan i Gamla stan heter Calle Real, här finner du vackra kullerstensgator och små torg och byggnader av stort kulturhistoriskt värde. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Frigiliana!