Bli kontaktad, klicka här!

Orihuela

Att leva och bo i Orihuela

Orihuela är en charmig spansk stad som ligger i Alicanteprovinsen, bara 35 kilometer från staden Murcia. Området är känt för sin vackra natur och det finns mycket kultur att uppleva i Orihuela. Dessutom ligger staden bara en timmes bilresa bort från Alicante flygplats. Till och från flygplatsen kan du även ta dig med tåg eller bus. Du har allt du behöver i närheten, så som en svensk skola, matbutiker, restauranger, butiker och ett stort shoppingcenter vid namn Zenia Boulevard finns ca 30 minuters bilfärd bort. Orihuela är en vacker stad med gamla byggnader och långa kullerstensgator och det finns även en hel del aktiviteter att ta del av. I området finns aktiviteter för hela familjen och åker du en kort bilresa från staden ner till stranden kan du njuta av en vacker kuststräcka som är över 16 kilometer lång.

Köpa bostad i Orihuela

Om du är intresserad av golf så är Orihuela en stad för dig. I närområdet finns flera kända golfbanor som Las Ramblas, Las Colinas och Villamartin. Eftersom Spanien erbjuder så många soldagar är golfen populär oavsett om det är vinter eller sommar. Förutom golfbanor i världsklass är Orihuela en bra stad att köpa bostad i med tanke på de lugna områdena. Här bor många barnfamiljer samtidigt som det finns ett brusande nattliv för den som söker det. I och omkring Orihuela finns det attraktiva hus till salu och en fördel för dig som ska flytta med familj är att Skandinaviska skolan finns cirka 40 minuters resväg bort. Det är även en kort bilresa till det fantastiska slottet Castillo de Orihuela där du kan njuta av den vackra utsikten. Klicka här för att se attraktiva bostäder till salu just nu!

Orihuela erbjuder kultur och vacker natur

Väljer du att flytta till Orihuela kan du förvänta dig vackert väder och vacker natur. Det finns en bra variation på aktiviteter oavsett om du reser med eller utan familj. I Orihuela får du även ta del av den fantastiska kultur Spanien har att erbjuda. Du kan bland annat besöka Catedral del Salvador som är en gammal katedral från den gotiska perioden och det är bara en kort bilresa till staden Elche, där det finns många vackra sevärdheter. Här kan du besöka vackra trädgårdar och historiska platser. Staden är även en perfekt utgångspunkt om du vill besöka andra delar av Spanien med goda tåg- och bussförbindelser. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Orihuela!