Bli kontaktad, klicka här!

Valencia, landet av blommor och "las Fallas", är den 3: e största staden i Spanien och en av de viktigaste i landet. Belägen vid Medelhavet hittar man stränder i hjärtat av staden. Det är inte förvånande att, särskilt under sommaren, staden har ett stort antal turister. Särskilt om du är intresserad av en strandsemester med fantastiska möjligheter att sporta (golf, dykning, cykling, tennis mm, alla är väldigt populära här) eller njuta av ett otroligt nattliv tillsammans med ett brett kulturellt utbud. Då är Valencia platsen för dig.

Viktiga internationella mässor bekräftar att Valencia är en av de mest dynamiska städerna i Spanien. Promenera genom gatorna och njut av de rikliga möjligheterna som huvudstaden har att erbjuda är något som gör att timmar kan springa iväg. Om du efter spatserandet blir sugen på något att äta, då är det dags att prova den mest kända rätten i Spanien exakt var den föddes, "Paella Valenciana".

Dessutom är Valencia naturligtvis den stad där El Cid, den nationella hjälten, kämpade mot Mulslimerna i "Reconquista". Många populära festivaler i staden och omgivande städer hedrar fortfarande händelserna under denna tid. Men i det här kapitlet glömmer vi inte ”Las Fallas”, imponerande fester av ljus och eld som kommer att imponera på de som passerar under dessa datum (mars).

Valencia har under de senaste åren förvärvat ytterligare en roll internationellt. Viktiga kulturella händelser har bidragit till detta såsom byggnationen av staden The City of Arts and Science och sportsarenor; som att vara värdstad åt America's Cup, den viktigaste seglingstävlingen i världen, eller Formula I Grand Prix som ägde rum i en spektakulär bana som går genom hamnen.