Bli kontaktad, klicka här!

Alicante

Att bosätta sig och leva i Alicante

Området och orten med namnet Alicante vid Spaniens kust Costa Blanca bjuder på milslånga vita sandstränder, golf och nöjen. Den centrala stadskärnan har omkring 330 000 invånare men tillsammans med Elche och ytterligare fyra andra kommuner bildas ett storstadsområde med 700 000 bofasta personer. Tack vare stadens utmärkta placering vid Medelhavet är detta också en populär semesterort där du kan gå på vinprovning, äta smakrik tapas, shoppa, testa på någon vattensport eller varför inte spela en runda golf. Alicante flygplats, även kallad Alicante-Elches flygplats, är områdets största och ligger omkring nio kilometer söder om Alicante. Flygplatsen ansvarar både för internationella plan som charter samt för inrikesresor till bland annat Madrid och Barcelona.

Köpa hus eller lägenhet i Alicante

Allt fler svenskar väljer satt bosätta sig utomlands under delar av året. Detta fenomen har blivit särskilt populärt hos pensionärer som vill kunna njuta av exempelvis sol, god mat och golf men även allt fler barnfamiljer följer efter. Oavsett om du vill köpa lägenhet eller är på jakt efter hus till salu är utbudet stort i och omkring Alicante. Här har du alltid nära till shopping och roliga aktiviteter såsom golf. Det finns gott om riktigt bra golfbanor i området. Om du har barn i skolåldern och funderar på en flytt till Alicante så ligger Skandinaviska skolan 56 kilometer söder om centrala Alicante. Det är en av världens största utlandsskolor och erbjuder utbildning från grundskola upp till gymnasienivå. Klicka här för att se vårt utbud av bostäder i området!

I Alicante har du nära till golf, bad och shopping

Längs hela Alicantekusten ligger ett pärlband av nöjen och sevärdheter. Strosa i den gamla delen av staden El Barrio, och avnjut exempelvis färsk fisk och en iskall dryck på någon av alla de mysiga restaurangerna. I Alicante anordnas festivaler året runt och en av de bästa sägs vara Hogueras de San Juan. Festen är en hyllning till sommaren och drar igång den 20 juni varje år och pågår fram till den 29 juni. Temat för denna folkfest är eld som uttrycks i olika former under festivalens gång. Missa inte heller ett besök på Santa Barbara Castle som tronar på en kulle 167 meter över havet. Det kringliggande området är platt men från slottet på kullen har du en fantastisk utsikt över det blå Medelhavet. Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i Alicante!