Bli kontaktad, klicka här!

Benalmadena

Att leva och bo i Benalmadena

Benalmadena har drygt 60 000 innevånare och ligger mellan Torremolinos och Fuengirola. Kommunen består av fem olika områden vilka är Benalmádena Pueblo, Arroyo de la Miel och Benalmádena Costa, Torrequebrada och Torremuelle. Den internationellt kända hamnen Puerto Marina ligger i Benalmadena Costa och har blivit utsedd till världens bästa marina vid två tillfällen. Torrequebrada har en känd 18-håls golfbana och här ligger också ett av kustens två casinon. Tågstationen ligger i Arroyo de la Miel och det tar 20 minuter till Malagas flygplats. Här finns också flera intressanta attraktioner som nöjesparken Tivoli World, delfinariet Selwo Marina samt även den enda ishallen i Andalusien. Funderar du på att köpa en lägenhet på den spanska solkusten är Benalmadena verkligen en plats att titta närmare på med sitt härliga klimat, mängder av aktiviteter och naturligtvis fantastiska restauranger.

Köpa villa eller lägenhet i Benalmadena

Benalmadena delas in i tre olika stadsdelar som alla har sin speciella prägel. Benalmadena Costa är den vackra kustremsan med hotell, shopping och barer, Benalmadena Pueblo är den ursprungliga lilla byn med vitkalkade hus, smala blomsterprydda gränder och genuin andalusisk bykänsla. Det tredje området är Arroyo de la Miel, ett livligare område med shopping, restauranger och barer för kvällens aktiviteter. Här finns även många bostadsområden om du är intresserad av att köpa lägenhet, både nyproduktion äldre fastigheter. I närliggande Fuengirola ligger även Svenska Skolan som följer den svenska läroplanen och har klasser från förskola ända upp till gymnasienivå. Är du förtjust i att spela golf bjuder Benalmadena på en mängd olika golfbanor av hög klass, såsom Golf Torrequebrada . Klicka här för att se vårt utbud av bostäder i området!

I Benalmadena har du nära till hav, golf och Svenska Skolan

Att leva i Benalmadena på Solkusten innebär att du har tillgång till det mesta du kan önska dig. Här är det nära till allt, njut av vackra dagar på stranden eller ta en tur till Sierra Nevada där det finns en skidanläggning i toppklass eller spendera en dag på någon av de fina golfbanor området erbjuder. För barn i skolåldern finns Svenska Skolan som ligger i Fuengirola. I Benalmadena finns även ett fjärilshus, delfinarium, Sea Life Aquarium och ett Tivoli med en mängd olika attraktioner. Vill du ha lite storstadspuls är det endast cirka 45 kilometer till Marbella. I området ligger även slottet Colomares som är en hyllning till upptäcktsresanden Christopher Columbus. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information om att köpa bostad i Benalmadena!