Bli kontaktad, klicka här!

Cartagena

Ett liv och boende i Cartagena

Cartagena är en hamnstad i sydöstra Spanien som ligger i provinsen Murcia, eller Costa Calida som det också kallas. Det är en gammal stad med drygt 200 000 invånare som just nu genomgår en omfattande restaurering av de gamla byggnaderna. Cartagena är den näst största staden i regionen, och med sin strategiska hamn är det en stad som sjuder av liv och det finns ett stort utbud av butiker och aktiviteter. Den närmaste internationella flygplatsen är Murcia flygplats som ligger endast 20 kilometer norr om Cartagena. Man kan också flyga till Alicante flygplats som ligger 114 kilometer därifrån.

Köpa bostad i Cartagena

För dig som är intresserad av att köpa bostad, eller kanske bara är nyfiken på hus till salu i Spanien, är Cartagena en stad du inte får missa. Staden är en dröm för den som gillar historia då den har varit bebodd av ett stort antal stora civilisationer och kulturer. Det finns även många olika aktiviteter och ett rikt kulturliv. För den som tycker om att spela golf finns det flera stora golfbanor i området, till exempel La Manga Golf Club. Gillar du sol och bad så har finns närheten till de vackra stränderna i La Manga och saltvattenlagunen Mar Menor, där vattentemperaturen är varm året runt. För barnfamiljer finns Skandinaviska skolan i Costa Blanca, endast 55 kilometer och en 40 minuters bilresa från centrala Cartagena. Klicka här för att se vårt utbud av bostäder i området!

Nära till golf, shopping och kultur i Cartagena

Cartagenas naturhamn ligger i en dold vik som omfattas av fem kullar. Staden andas historia och har i alla tider varit en mötesplats för olika kulturer och civilisationer, vilket har lämnat djupa avtryck på stadens byggnader, gator, torg och museer. Här finns bland annat en romersk teater, Roman Theatre Museum, som byggdes mellan femte och första århundradet f.Kr., och som är ett perfekt exempel på romersk arkitektur. Bateria de Castillitos är ett annat historiskt monument som är väl värt ett besök. För den som söker lugnet så finns stranden Playa de Calblanque, som ligger i ett naturskyddsområde och är en lugn och vacker strand utan bebyggelse. Om du vill ägna dig åt shopping finns det ett stort utbud av allt ifrån köpcentrum till marknader och små mysiga butiker. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Cartagena!