Bli kontaktad, klicka här!

Denia

Att leva och bo i Denia

Längs den spanska kusten ligger den vackra staden Denia vars anor går ända tillbaka till 1000-talet. Denia ligger i Alicanteprovinsen och hör till regionen Valencia. Stadens främsta kännetecken är den fantastiska borgen som är byggd på en klippa med utsikt över havet. I den här mysiga lilla staden finner du allt du behöver, härligt klimat, cirka 15 kilometer stränder, fantastisk mat och alla bekvämligheter som bank, post, apotek och liknande. Staden är en av pärlorna som Costa Blanca har att erbjuda och invånarantalet ligger runt 45 000 personer. Den lite större kustorten Benidorm ligger 50 km bort. Från Alicante flygplats till Denia är det cirka 104 kilometer och det är enkelt att ta sig mellan orterna med antingen bil eller buss.

Köpa hus eller lägenhet i Denia

I Denia finns en mängd olika aktiviteter och sevärdheter för den som funderar på att till exempel köpa lägenhet och bosätta sig i staden. Området är ett eldorado för alla som älskar golf, här finns inte mindre än fem olika golfbanor i närområdet och en av dem är den förstklassiga La Sella Golf som självklart har öppet året runt. I staden finns även en härlig strandpromenad, El Paseo, som inbjuder till cykling, löpning och långa promenader. Stadens gamla kärna, Casco Antiguo, ligger vid foten av borgen och här blandas modern arkitektur med de gamla hus som beboddes av stadens fiskare. Missa heller inte att besöka naturreservatet Cabo San Antonio och det mäktiga berget Montgo som höjer sig 800 meter över havet. Klicka här för att se vårt utbud av bostäder i området!

Nära till golf, hav och berg i Denia

Området La Marina Alta sträcker sig från Alicante i söder till Valencia i norr. Här ligger den vackra lilla staden Denia som har en mängd attraktiva aktiviteter och sevärdheter att erbjuda. På klippan ovanför staden ligger den unika borgen Denia Castle som har varit bebodd ända sedan romartiden. Den cirka 15 kilometer långa kuststräckan erbjuder många olika stränder varav Playa de les Marines är en av de mest populära och här finns tillgång till en mängd olika vattensporter. Denia utmärker sig också som festivalstad då det är den stad som har flest lokala högtider. Här finns också en mängd olika marknader med allt ifrån frukt, grönsaker, kläder och hantverk till färsk fisk på fiskmarknaden i hamnen. Välkommen till HusmanHagberg, din mäklare i Spanien för mer information när du ska köpa bostad i Denia!