Bli kontaktad, klicka här!

Fuengirola

Att bosätta sig och leva i Fuengirola

Fuengirola är en ort på solkusten som är mycket populär bland svenskar. Här har vi fina bostäder till salu. Staden har drygt 77 000 invånare och ligger mellan storstäderna Malaga och Marbella, som båda ligger 30 kilometer bort. I närområdet finns trevliga mindre samhällen, exempelvis Mijas och Benalmadena, på någon mils avstånd. De allmänna kommunikationerna är bra, tåg och bussar går mellan Malaga och Fuengirola flera gånger i timmen. Längs med tåglinjen ligger också Malaga flygplats, 25 kilometers resväg bort. I Fuengirola finns allt du behöver; shopping, den längsta sandstranden på Costa del Sol, restauranger och nöjen för alla åldrar.

Köpa hus eller lägenhet i Fuengirola

Det är inte konstigt att så många svenskar väljer att köpa lägenhet i Fuengirola. Staden passar både den som vill bosätta sig i Spanien på heltid och den som vill ha en semesterbostad att åka till när tillfälle finns. Svenska familjer väljer att bo i Fuengirola, bland annat för Svenska skolan med både förskola, grundskola och gymnasium. Den som spelar golf väljer medvetet just Fuengirola eftersom det finns så många fina banor i närområdet, som t.ex. Calanova Golf Club. Området bjuder på en fantastisk natur med härliga berglandskap, floder och sjöar. Fuengirola är också ett populärt semesterställe för spanjorerna, vilket gör att staden behåller sin spanska atmosfär. Klicka här för att se aktuella objekt till salu!

Svenskstaden Fuengirola erbjuder shopping, golf och bad

Fuengirola har ett väl fungerande kontaktnät för svenskar som väljer att bo i Spanien. Här är Sverige välrepresenterat, det finns bland annat en svensk mataffär, svenska restauranger och även Svenska kyrkan har sitt säte centralt i staden. Samtidigt som svenskar och andra nordbor etablerar sig i Fuengirola, bibehåller staden på solkusten sin genuint andalusiska charm och det alltid finns något nytt att upptäcka. Både lokala och nationella helgon firas ofta med stora fester. Vid feriaplatsen anordnas marknader, konserter, matfestivaler med mera. Bio Parc är ett av Europas bästa cityzoo, en djurpark väl värd ett besök. Är du sugen på shopping bör du besöka Parque Miramar Shopping centre, här finns hela 160 butiker att välja på. Sierra Nevada, som är känt för sin skidåkning, ligger strax över 2 timmars resväg bort. Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i Fuengirola!