Bli kontaktad, klicka här!

La Manga

Att bosätta sig och leva i La Manga

La Manga är en 20 kilometer lång landtunga i den spanska regionen Murcia. Med sitt läge mellan saltvattenlagunen Mar Menor och Medelhavet bjuder La Manga på många långa sandstränder. Här lever du i ett klimat med omkring 320 soldagar per år, vilket gör det till en utmärkt plats att bosätta sig på om du är trött på Sveriges kyliga klimat och mörka månader. Denna landtunga, vars namn betyder just ärm på spanska, tillhör de två kommunerna Cartagena i söder och San Javier i norr. Res 75 kilometer i sydlig riktning för att nå staden Murcia med cirka 430 500 invånare, en kulturell stad med vackra byggnader. För resor till Sverige tar du dig enkelt till Murcia flygplats med egen bil eller taxi. Resan från La Manga till flygplatsen tar cirka 30 minuter.

Köpa bostad i La Manga

Den främsta fördelen med att köpa bostad i La Manga är att du får många soldagar per år och kan njuta av härliga bad längs långa stränder. Vattnet i Mar Menor har en hög halt salt och jod, vilka är kända för sina positiva effekter på hälsan. Det finns lägenheter till salu både för dig som söker permanent boende och för dig som letar ett semesterboende. Som bosatt i La Manga har du även närhet till större städer och shopping. Funderar på att flytta med barn så ligger Skandinaviska skolan cirka 60 kilometer norr om La Manga. I La Manga finns det mycket att göra året om, men under sommarperioden fylls området med mer folk och rörelse än under vinterhalvåret. För sport- och golfintresserade rekommenderas att besöka resortanläggningen La Manga Club. Här du kan spela golf på hela tre olika banor och även nyttja resortens sportanläggning. Klicka här för att se vårt utbud av bostäder i området!

La Manga erbjuder härliga stränder, roliga aktiviteter och fantastisk mat

I La Manga kan du kombinera roliga aktiviteter med lugna dagar på stranden. Här erbjuds båtturer som går till olika öar, eller varför inte ett besök till områdets största sevärdhet Puente de la Risa. Det är en bro med en ovanligt hög lutning, vilket gör det till en speciell upplevelse att färdas på. Nöjesparken Peke Park ligger mitt i La Manga och har bland annat minigolfbanor, studsmattor och gummibåtar. Inträdet till nöjesparken är gratis, men attraktionerna kostar en liten summa. Då du köper bostad i området har du närhet till roliga aktiviteter för hela familjen och även möjlighet att prova det lokala spanska köket. På de många uteserveringarna serveras färsk fisk och skaldjur men det finns restauranger för alla smaker. Njut av en tostada och en café cortado på ett mysigt café med utsikt över stranden. Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i La Manga!