Bli kontaktad, klicka här!

Los Alcázares

Att leva och bo i Los Alcázares

Los Alcázares ligger i provinsen och regionen Murcia. Det är en charmig liten stad med som växt fram från en traditionell fiskeby. Invånarantalet är omkring 16 000 och trots att staden är ett populärt resmål har den behållit sin småstadscharm. Närmaste större stad är Cartagena som lätt nås på en halvtimme med bil. Los Alcázares har länge varit en omtyckt destination för personer som vill utöva vattensporter av olika slag. Flera stränder i området har blivit tilldelad blå flagg som är ett bevis på att stranden är både ren och välskött. Stadens läge är perfekt för den som vill ha en kort transfer från Murcia flygplats, som endast ligger fyra kilometer bort. Väljer du att flyga till Alicantes flygplats tar det ungefär en timme med bil.

Köpa villa eller lägenhet i Los Alcázares

För dig som vill ha känslan av en genuin spansk fiskeby är denna lilla stad ett utmärkt val. Vare sig du föredrar nyproduktion eller äldre arkitektur finns många hus till salu i denna växande ort som stadigt ökar i popularitet. Med ett behagligt klimat, välskötta stränder och möjlighet att spela golf på många bra klubbar i närheten är det inte underligt att många svenskar söker sig hit. För dig med barn ligger den Skandinaviska Skolan i Costa Blanca cirka 28 kilometer från staden och med bil tar det endast drygt 25 minuter att köra. Äta gott gör du både på strandcaféer, tapasbarer och finare krogar som ofta imponerar med sina innovativa menyer. Klicka här för att se attraktiva bostäder till salu just nu!

Nära till härliga stränder och golf i Los Alcázares

Saltvattenslagunen Mar Menor har ofta två till fyra gånger varmare vatten än andra stränder och gör det perfekt för dig som älskar bad och värme. Hela kuststräckan Costa Calida är 200 kilometer lång och den bjuder på både populära och mer dolda mindre kända stränder. Den populära strandpromenaden i Los Alcázares är fem kilometer lång och består av sju stränder varav Playa de Los Narejos är en av de mest populära. För dig som vill spela golf finns ett flertal alternativ. La Manga Club, som är en av Spaniens mest populära golfklubbar, ligger endast 20 minuters resa härifrån och dessutom finns La Serena Golf, La Torre Golf och Roda Golf i närområdet. Året om anordnas olika festivaler och fiestas vilket gör den lilla staden levande. Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i Los Alcázares!