Torrevieja

Torrevieja

Torrevieja

 • Calle Malaquita, 1B, 031 89 Orihuela, Alicante, Spanien
Öppettider
 • Måndag-Fredag 09:30-17:00

Postadress

 • Calle Malaquita, 1B, 031 89, Orihuela, Alicante, Spanien

  Är du på jakt efter ett drömboende i Spanien kan staden Torrevieja vid Medelhavet på Costa Blanca vara ett spännande alternativ för dig. Här kan du njuta av sol och bad under större delen av året. Torrevieja har utvecklats från en liten fiskeby till en mellanstor stad och ligger ungefär 50 kilometer söder om Alicante. I den norra delen av Torrevieja ligger områden såsom de La Rosaleda, Torrelamata och La Mata. I de södra delarna finns områdena Playa Flamenca, Punta Prima och Los Balcones.

  Torrevieja, något för alla

  I Torrevieja finns något för alla; här har du närhet till golfbanor och även en bred kulturscen bestående av olika gallerier och utställningar. Här finns lämningar från både romare och morer, vilket t.ex. det gamla vakttornet Torre Del Moro vittnar om. Torreviejaborna är stolta över sin historia och satsar mycket på kultur och traditionella fester (fiestas), många högtider tas på största allvar. Om du längtar efter storstadspulsen kan du smidigt ta bussen till storstadsområdet Elche. Sträckan mellan platserna är cirka 30 kilometer lång och bussbiljetterna är inte särskilt dyra.
  Strax söder om staden ligger Skandinaviskaskolan, så att flytta hit med barn är inga problem. En stor fördel med att bosätta sig i staden är den erbjuder ett brett utbud av shopping och bra närservice, samtidigt som du har nära till andra större städer.

  Se och göra i Torrevieja

  I Torrevieja finns ett brett utbud av aktiviteter som passar både vuxna och barn. Närheten till golf, bad och shopping gör staden till ett paradis för många. Som en kontrast till stadslivet kan du njuta av bad och sol på flertalet stränder i området. Den mest centrala stranden heter Playa del Cura. Playa Los Naufragos rekommenderas om du har barn med dig, då det är en strand med blå flagg. Det finns också ett stort utbud av små badvikar och mysiga klippor. Vattenparadiset Aquopolis som är populärt bland barnfamiljer har flera pooler och vattenrutschkanor. I närheten av stadskärnan finns de unika saltsjöarna som under dagen byter färg beroende på salthalten i vattnet.

  Saltsjöarna i Torrevieja som ändrar färg under året

  Här finns det fina promenadvägar och rastplatser. För golfintresserade finns många fantastiska och välskötta golfbanor såsom Villamartin Golf, La Finca, Las Ramblas och Golf El Saler.

  Det moderna promenadstråket längs piren El Dique de Levante är 1,6 kilometer långt och leder ut till en fyr. Perfekt för en ljummen promenad på morgonen eller kanske på kvällen för att njuta av solnedgången!

  Shopping

  I närheten av Torrevieja, i området La Zenia, ligger det stora utomhusshoppingcenter La Zenia Boulevard på hela 161 000 kvadratmeter och med runt 150 butiker. Det är en perfekt utflykt för hela familjen och under helgerna finns det många aktiviteter för barn. Här kan du handla allt från mat och apoteksvaror till kläder, skor och leksaker.
  Även Habaneras som ligger i Torrevieja erbjuder ett stort utbud av restauranger och många av de populära butikerna så som Zara, Massimo Dutti och H&M.

  Populära La Zenia

  La Zenia ligger på Costa Blanca, 8 kilometer söder om Torrevieja. Området är väldigt populärt tack vare fina grönområden och vackra sandstränder. Ett boende i La Zenia innebär närhet till både shopping, fina stränder och fantastiska golfbanor. Två populära stränder i närområdet är Cala Boque och Cala Cerradat. Det långgrunda vattnet är perfekt för familjer. Stränderna har lyckats erhålla Blå Flagg, vilket betyder att det är rena och säkra stränder. Här finns möjlighet att åka både vattenskidor och jetski.

  I La Zenia finns det många internationella restauranger som erbjuder varierande maträtter. En av restaurangerna som är välkänd och väl värt ett besök är El Cucharon som har lockat till sig gäster från hela världen.

  Bostäder till salu i Torrevieja

  Senast inkommet Torrevieja

  HusmanHagberg är en av landets ledande mäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är mäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

  HusmanHagberg AB
  Brahegatan 10
  114 37 Stockholm

  Org.nr: 556544-7579

  © 2023 HusmanHagberg - v.2306