Benalmadena

Benalmadena

Fuengirola

 • Urb Doña Lola 26, 29649 Calahonda, Mijas Costa
Öppettider
 • Måndag-Fredag 09:00-17:00

Postadress

 • Urb Doña Lola 26, 29649 Calahonda, Mijas Costa, Spanien

  Att leva och bo i Benalmadena

  Benalmadena är en mellanstor stad som ligger mellan Torremolinos och Fuengirola. Kommunen består av fem olika områden vilka är Benalmádena Pueblo, Arroyo de la Miel och Benalmádena Costa, Torrequebrada och Torremuelle. Den internationellt kända hamnen Puerto Marina ligger i Benalmadena Costa och har blivit utsedd till världens bästa marina vid två tillfällen. Torrequebrada har en känd 18-håls golfbana och här ligger också ett av kustens två casinon. Tågstationen ligger i Arroyo de la Miel och med tåg tar det c:a 20 minuter till Malagas flygplats. Här finns också flera intressanta attraktioner som nöjesparken Tivoli World, delfinariet Selwo Marina samt även den enda ishallen i Andalusien. Funderar du på att köpa ett boende på den spanska solkusten är Benalmadena verkligen en plats att titta närmare på. Här har du ett härligt klimat, mängder av aktiviteter och naturligtvis fantastiska restauranger.

  Köpa villa eller lägenhet i Benalmadena

  Området delas in i tre olika stadsdelar som alla har sin speciella prägel. Benalmadena Costa är den vackra kustremsan med hotell, shopping och barer. Benalmadena Pueblo är den ursprungliga lilla byn med vitkalkade hus, smala blomsterprydda gränder och genuin andalusisk bykänsla. Det tredje området är Arroyo de la Miel, ett livligare område med shopping, restauranger och barer för kvällsaktiviteter. Här finns även många trevliga bostadsområden om du är intresserad av att köpa lägenhet, både nyproduktion och äldre fastigheter. I närliggande Fuengirola ligger Svenska Skolan som följer den svenska läroplanen och har klasser från förskola ända upp till gymnasienivå. Är du förtjust i att spela golf bjuder Benalmadena på en mängd olika golfbanor av hög klass, såsom Golf Torrequebrada.

  I Benalmadena har du nära till hav, golf och Svenska Skolan

  Att leva i Benalmadena på Solkusten innebär att du har tillgång till det mesta du kan önska dig. Här är det nära till allt, njut av vackra dagar på stranden eller ta en tur till Sierra Nevada där det finns en skidanläggning i toppklass. Lockar golf så kan du spendera en dag på någon av de fina golfbanor som området erbjuder. För barn i skolåldern finns Svenska Skolan som ligger i Fuengirola. I Benalmadena finns ett fjärilshus, delfinarium, Sea Life Aquarium och ett Tivoli med en mängd olika attraktioner. Vill du ha lite storstadspuls är det endast cirka 45 kilometer till Marbella. I området ligger slottet Colomares som är en hyllning till upptäcktsresanden Christopher Columbus, väl värt ett besök. 

  Välkommen att kontakta våra mäklare för mer information om att köpa bostad i Benalmadena!

  Bostäder till salu i Benalmadena

  Senast inkommet Benalmadena