Albir

Albir

Att bo och leva i Albir

Charmiga Albir på Costa Blanca är en populär ort bland skandinaver. Hit återvänder många år efter år och under senare tid har antalet bosatta svenskar ökat. Med sitt Medelhavsklimat, vackra stränder och lokala restauranger är det lätt att förstå varför. Staden nås enkelt via Alicante flygplats som ligger 62 kilometer bort och bilfärden tar drygt 1 timme. Det går även att åka buss direkt från flygplatsen. Storstaden Valencia är belägen 1,5 timmes bilfärd från Albir och är ett perfekt utflyktsmål när man söker storstadspuls. Grannorten Alfaz del Pi, 3 kilometer bort, är även den känd för sin internationella atmosfär och har en strand uppkallad efter Albir. Vi har många spännande bostäder till salu i området för den som söker bostad i Spanien.

Köpa villa eller lägenhet i Albir

I Albir stad råder byggnadsrestriktioner på höjden och här får man bygga max fyra våningar högt. De lägre husen bidrar till stadens charm och gör att de flesta bostäder har en slående utsikt. I området Sierra Helada finns ett populärt promenadstråk som leder upp till en fyr. Här finner du flertalet olika boendeformer, oavsett om man söker efter en äldre villa eller vill köpa en modern lägenhet. I omgivningarna kring Playa de Racó, som är Albirs långa strand, finns moderna lägenheter med stora terrasser som vetter mot havet och Calpeklippan. Costa Blanca är vida känt för sina fantastiska golfbanor och som bosatt i Albir har man nära till flera större banor såsom Las Rejas och Altea Club de Golf. Klicka här för att se vårt utbud av bostäder i området!

Nära till golf, hav och vacker natur

Albirs stadskärna är inte kuperad så här är det lätt att ta sig fram. Den som gillar att shoppa kan roa sig med ett stort utbud av butiker som säljer allt från kläder till lokala konstverk. I området runt omkring staden finns ett flertal aktiviteter att välja bland. Gillar man strandliv är stenstranden Playa del Albir, som ligger i Alfaz del Pi, ett bra val. Här kan man, utöver att sola och bada, aktivera sig med vattensporter och spela tennis. Parque Natural de la Serra Gelada är ett vackert naturreservat som bjuder på natursköna vandringsleder och ett rikt djurliv. Det går även att besöka området via båt. Albir, som även kallas El Albir av lokalbefolkningen, är ett ypperligt val för den som vill njuta av vardagen på Costa Blanca.

Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Albir!