Alicante

Alicante

Alicante är en charmig stad belägen på Costa Blanca. Här blandas äldre arkitektur med det moderna. I stadsdelen El Barrio hittar du mycket av det äldre och genuina, här finner du Castillo de Santa Bárbara, en slottsruin beläget 167 meter över havet och stadens högsta punkt. Alicante är i övrigt promenadvänligt då staden är platt.  

I utkanten av Alicante finns fler trevliga områden som Arenales del Sol, Gran Alacant, Santa Pola, San Juan och El Campello som Områden som bland annat erbjuder fina stränder, strandpromenader, vackra grönområden och ett lugnare tempo. Här blandas både semester- och åretruntboende.  

Se och göra 

Som du läste i inledningen är Slottet Castillo de Santa Bárbara ett känt landmärke. Här har du en magnifik utsikt över staden och Medelhavet. Det finns fina promenadmöjligheter upp och alla steg belönas med vackra vyer.

Ungefär 12 km norr om Alicante ligger den trevliga fiskebyn El Campello. Hit tar du dig med enkelhet via spårvagnen (TRAM) eller bil. Gå gärna en längre promenad längs med den mysiga strandpromenaden vid fiskehamnen, en tur med trivsamma caféer och matställen. I staden hittar du stranden Playa Muchavista, där du kan njuta av lata dagar i en lugn miljö.

Stadens placering inbjuder naturligtvis till vattensport. Många dagar kan man se färgglada skärmar då det är ett populärt ställe för kite-surfing. Vill du uppleva natur och grönområden kan du med fördel besöka det stora naturreservatet Las Salinas med ett rikt fågelliv med bland annat flamingos.   För en häftig naturupplevelse rekommenderas ett besök till Las Cuevas del Canelobre som är färgbelysta kalkstensgrottor.  

Ett annat tips att ta en tur till Cabo de Santa Pola där kan du njuta av spektakulär utsikt från fyren Atalayola Watchtower. Santa Pola Aquarium är ett måste om du åker med familjen, det är ett akvarium som ligger mitt i den lilla staden.  

Golf och Festivaler

Det finns gott om riktigt bra golfbanor i området, här finner du bland annat Club de Golf El Plantío, Alenda, Bonalba och stadsbanan Alicante Golf. I Alicante anordnas festivaler året runt och en av de bästa sägs vara Hogueras de San Juan. Festen är en hyllning till sommaren och drar igång den 20 juni varje år och pågår fram till den 29 juni. Temat för denna folkfest är eld som uttrycks i olika former under festivalens gång. Generellt sett är Alicante en stad med ett stort kulturellt utbud så som museer, konstutställningar, teater- och musikföreställningar med mera. 

Mat och dryck

Stadens utmärkta placering vid Medelhavet gör att fisk och skaldjur är en naturlig del i matutbudet, här finns även smakrika charkuterier och färska grönsaker. På restaurangerna serveras lokala viner och Sangria. Staden erbjuder allt från charmiga små tapasbarer, caféer till ett aktivt nattliv med barer och nattklubbar.  

Gamla kvarteren i Alicante

Stränder 

I Alicante ligger stadsstranden Postiguet, en strand med mycket fint och klart vatten och flera serveringar. Om du letar efter långa stränder med gyllene sand ska du ta dig till Santa Pola. Här finns en rad olika stränder, till exempel Gran Playa som sträcker ut sig över 1084 meter.  I Arenales del Sol hittar du lite mindre stränder och här är det ett lugnare tempo. Det tar c:a 20 minuter med bil hit från Alicante. Stranden Playa Muchavista ligger i den lilla fiskebyn El Campello, 12 km norr om Alicante. 

Flygplats 

Alicante flygplats, även kallad Alicante-Elches flygplats, är områdets största och ligger omkring nio kilometer söder om Alicante. Flygplatsen ansvarar både för internationella och nationella flygresor.  

Skolor 

Skandinaviska skolan ligger 56 kilometer söder om centrala Alicante. Det är en av världens största utlandsskolor och erbjuder utbildning från grundskola upp till gymnasienivå. I Playa San Juan ligger den europeiska skolan och erbjuder även den utbildning från grundskolan upp till gymnasienivå.  

Är du ute efter en plats där du får en bra mix av allt, då är Alicante staden för dig. Vi har ett rikt utbud av bostäder och kan erbjuda dig en variation av olika hem. Vi kommer att se till att du hittar din drömbostad med precis dom förutsättningarna som passar just dig. Kontakta oss så ser vi till att matcha dina önskemål med bostäderna vi har till salu.