Altea

Altea

Att leva och bo i Altea

Altea är ett paradis som ligger mitt emellan Benidorm och Calpe i provinsen Alicante. Här hittar du omgivningar så vackra att många häpnar. Den storslagna utsikten mot de maffiga bergskedjorna som finns i området är något utöver det vanliga. Du har bara en timme i bil från Alicante flygplats och 142 kilometer till flygplatsen i Valencia. Här bor du fint året runt med ett behagligt klimat oavsett årstid på tack vare de skydd staden får från de omgivande bergen. I staden bor människor som till största delen består av européer som skaffat sig extra bostad i värmen. Här finns ett brett utbud av lyxiga bostäder till salu och våra mäklare i Altea hjälper dig gärna att hitta just din drömbostad.

Köpa hus eller lägenhet i Altea

Närheten till Alicante flygplats gör Altea till en populär ort för de som önskar köpa en bostad i Spanien. Kontakta vårt mäklarkontor i Altea för mer information om lägenheter till salu i Altea. Vi hjälper dig att hitta rätt objekt oavsett om du är ute efter att köpa lägenhet i Altea, med direkt anknytning till stadskärnan eller om du vill bo i lugnet en bit utanför. Vill du äta din frukost med utsikt mot bergen eller Medelhavet? En magnifik utsikt har du nästan oavsett var du bestämmer dig för att bo. Spelar du golf finns det flera fina golfbanor i närområdet, två av dem är Altea Club de Golf och Las Rejas. Vill du uppleva kultur har du kommit helt rätt. I Altea finns massor att se!

Altea
Vy över gamla stan och kyrkan "Parroquia De Nuestra Señora Del Consuelo"

Altea är rikt på kultur och sevärdheter

När det gäller kultur i Altea så finns det mycket att välja på. Staden är känd för att ha lockat till sig poeter, konstnärer och författare i alla tider och av det finns massor av spår kvar av dessa. När det gäller sevärdheter, förutom den magiska omgivningen, är kyrkan la Iglesia del Consuelo i gamla stan ett måste att besöka. Altea Palace erbjuder både konserter och teater. Bellaguarda Tower är värt ett besök för att få känslan av hur vakterna hade det när dom vaktade staden mot inkräktare från havet, eller bara njuta av den storslagna utsikten. Annars räcker det gott att bara strosa runt och njuta av den traditionella arkitekturen längs kullerstensgatorna. Det finns mängder av trevliga restauranger med oslagbar utsikt och maten är fantastisk.