Calpe

Calpe

Att bosätta sig och leva i Calpe

Natursköna Calpe är en mindre stad med några hundratusen invånare varav många är utländska medborgare och däribland svenskar. Staden är belägen 70 kilometer norr om Alicante flygplats.

Området är känt för sina vackra stränder, höga klippor och sköna medelhavsklimat. Den större staden Valencia ligger 130 kilometer från Calpe och är perfekt för både weekend- och dagsutflykter.

Calpe, som är en tidigare fiskeby, har flera hamnar där lokalbefolkning och turister avnjuter pinfärsk fisk och andra spanska delikatesser. Här finns även härliga promenadstråk för den som gillar att röra på sig. Den kända semesterorten Benidorm ligger endast 20 minuters bilfärd bort. Vi har ett flertal villor och lägenheter till salu i denna härliga kuststad.

Köpa hus eller lägenhet i Calpe

Området kring Calpe är lugnare i jämförelse med större närliggande semesterorter. Staden präglas av en exklusiv atmosfär och här finner den som vill köpa bostad allt från nyproducerade lägenheter till storslagna hus. Många av bostäderna har vacker utsikt över det glittrande Medelhavet.

Golfentusiaster får sitt lystmäte stillat på Altea Club de Golf eller Club de Golf Javea som är två av de populärare golfbanorna i området. Närliggande saltslätter utgör populära landningsbanor för flyttfåglar och skänker fågelskådare och andra nyfikna en naturlig skådeplats att betrakta djurlivet från. I Calpe finns många svenskar och lokalbor som gärna bjuder in och delar med sig av sina guldkorn för den som är intresserad av att bosätta sig på Costa Blanca.

Nära till vacker natur, fina stränder och bra golf i Calpe

Calpe är rikt på natur, historia och kultur. En sevärdhet är den imponerande Calpeklippan, Peñón de Ifach. Klippan reser sig 332 meter över havet och är det främsta kännetecknet för staden. I fiskhamnen kan man slå sig ner och njuta av tapas eller den inhemska maträtten Fideua efter en shoppingtur på gatan Calle Gabriel Miro.

Varje lördag hålls en populär helgmarknad. På marknaden blandas delikatesser med keramik och andra lokala konsthantverk. Till de lokala sandstränderna hör Playa de Levante och Playa Cantal Roig som utöver finkornig sand lockar med azurblått vatten och spännande vattensporter.

I Calpe finns något för alla, oavsett om man vill njuta av lugnet, spela golf, eller utforska spännande aktiviteter i närområdet. Här bor man bra med både Medelhavet och den spanska gästvänligheten som granne.

Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i Calpe!