Denia

Denia

Att bosätta sig och leva i Denia

Stadens vars anor går ända tillbaka till 1000-talet ligger i Alicanteprovinsen och hör till regionen Valencia. Denia är känt för den 20 kilometer långa kusten kantad av sandstränder, och för sina kulinariska läckerheter som bland annat färska skaldjur från fiskmarknaden och paella. Staden har erhållit UNESCO utmärkelser och stränderna utmärkelsen ”blå flagg”.

Stadens främsta kännetecken är den fantastiska borgen som är byggd på en klippa med utsikt över havet. I Denia hittar man även härliga naturreservat som Montgo och Torre del Gerro med markerade vandringsleder att njuta av. Ett vanligt sätt att ta sig till olika platser i staden är att cykla eller promenera genom de mäktiga apelsinodlingarna som kantar grusvägarna och kustremsan.

I staden finns den prestigefyllda småbåtshamnen med sin fantastiska upphöjda strandpromenad. Du har gamla stan, den imponerande trädkantade shoppinggatan och museerna som alla ger en inblick i äkta spansk kultur och livsstil. De Ibiza-inspirerade loungebarerna i hamnen utgör en svalkande oas i staden som har 320 soldagar per år. Staden lockar till sig många båtägare, yachtklubbmedlemmar och strandgäster.

Denia har det ultimata läget mellan två internationella flygplatser, Alicantes och Valencias flygplats ligger inom endast en timmes bilresa. Närheten till flygplatser och färjehamn gör Denia till en stad för spontana personer som gillar att resa. Du tar dig lätt vidare till öar så som Ibiza, Formentera och Mallorca på färjor som går dagligen året om. Vidare finns bra kommunikationer via spårvagn och buss till andra städer till exempel Calpe, Altea, och Benidorm.

Köpa hus eller lägenhet i Denia

I Denia finns en mängd olika aktiviteter och sevärdheter för den som funderar på att till exempel köpa lägenhet och bosätta sig i staden. Området är ett eldorado för alla som älskar golf, här finns inte mindre än fem olika golfbanor i närområdet och en av dem är den förstklassiga La Sella Golf som självklart har öppet året runt. I staden finns även en härlig strandpromenad, El Paseo, som inbjuder till cykling, löpning och långa promenader. Stadens gamla kärna, Casco Antiguo, ligger vid foten av borgen och här blandas modern arkitektur med de gamla hus som beboddes av stadens fiskare. Missa inte att besöka naturreservatet Cabo San Antonio och det mäktiga berget Montgo som höjer sig 800 meter över havet. 

Nära till golf, hav och berg i Denia

Området La Marina Alta sträcker sig från Alicante i söder till Valencia i norr. Här ligger den vackra lilla staden Denia som har en mängd attraktiva aktiviteter och sevärdheter att erbjuda. På klippan ovanför staden ligger den unika borgen Denia Castle som har varit bebodd ända sedan romartiden. Den cirka 15 kilometer långa kuststräckan erbjuder många olika stränder varav Playa de les Marines är en av de mest populära, här finns tillgång till en mängd olika vattensporter. Denia utmärker sig också som festivalstad, det är den stad som har flest lokala högtider. Här finns också en mängd olika marknader med allt ifrån frukt, grönsaker, kläder och hantverk till färsk fisk på fiskmarknaden i hamnen.

Välkommen till HusmanHagberg, din mäklare i Spanien. Kontakta oss för mer information när du ska köpa bostad i Denia.