Pilar de la Horadada

Pilar de la Horadada

Pilar de la Horadada är en charmig och livlig spansk by som ligger invid Medelhavet. Här kan du njuta av spansk kultur, god mat och vackra stränder. Pilar de la Horadada är en bra utgångspunkt för den som vill upptäcka fler delar av Alicante och det tar endast 50 minuter med bil till Alicante flygplats. Den spanska staden Murcia ligger en kort bilresa bort och i närheten finns också den vackra hamnstaden Cartagena.

Se och göra

I Pilar de la Horadada finns allt du behöver för en trevlig vistelse. Byn ligger nära havet och det finns en hel del shopping, restauranger och caféer runt om i området. Byn är ännu inte allt för välkänd bland turister, vilket betyder att du kan njuta av de vackra stränderna utan att behöva trängas. Längs Calle Mayor, som är huvudgatan i Pilar de la Horadada, kan du strosa runt bland caféer, restauranger och butiker. Strax utanför staden finns den uttorkade floden Rio Seco och ett spektakulärt naturreservat som verkligen är värt ett besök. Här finns många fina stränder med klart vatten och det är perfekt för vattensporter som paddelboard, kite-surfing eller jetski.

Vackra närområden

Du har nära till andra byar och samhällen såsom mysiga Torre de la Horadada och Mil Palmeras med fina stränder, caféer och sporthall eller trevliga El Mojón. Hit kan du åka för att njuta av vackra torg och långa strandpromenader. Det finns bra bussförbindelseler mellan orterna för dig som vill åka kommunalt. I El Mojón finns även museum för den kulturintresserade.

Hitta ditt boende i Pilar de la Horadada

Är du intresserad av att köpa lägenhet eller hus i Spanien kan Pilar de la Horadada vara något för dig. Byn har ett mycket bra geografiskt läge, du har inte bara nära till vackra stränder utan du har även nära till grönområden och fritidsaktiviteter. Dessutom har du allt du behöver i närheten såsom, matbutiker, apotek, banker, vårdcentraler, butiker, restauranger och även skandinaviska skolan. Du som vill njuta av den spanska kulturen kan gå på söndagsmarknaden som arrangeras varje vecka och för den golfintresserade finns den populära golfbanan Lo Romero enbart en kort bilresa bort. Överlag är det ett mycket fint område att bo i med vackra byggnader, fina gator och stora parker.