La Manga

La Manga

La Manga är en 20 kilometer lång landtunga i den spanska regionen Murcia. Med sitt läge mellan saltvattenlagunen Mar Menor och Medelhavet bjuder La Manga på många långa sandstränder. Här lever du i ett klimat med omkring 320 soldagar per år, vilket gör det till en utmärkt plats att bosätta sig på om du är trött på Sveriges kyliga klimat och mörka månader. Denna landtunga, vars namn betyder just ärm på spanska, tillhör de två kommunerna Cartagena i söder och San Javier i norr. En bilresa 75 kilometer i sydlig riktning ligger den större staden Murcia, en kulturell stad med vackra byggnader.

Upptäck La Manga

På La Manga kan du kombinera roliga aktiviteter med lugna dagar på stranden. Här finns möjlighet att åka på båtturer till olika närliggande öar. Varför inte ett besök till områdets största sevärdhet Puente de la Risa. Det är en bro med en ovanligt hög lutning, vilket gör det till en speciell upplevelse att färdas på.

Då du köper bostad i området har du närhet till roliga aktiviteter för hela familjen och även möjlighet att prova det lokala spanska köket. På de många uteserveringarna serveras färsk fisk och skaldjur men det finns restauranger för alla smaker. Njut av en tostada och con leche på ett mysigt café med utsikt över stranden och Medelhavet. 

Se och göra

Den främsta fördelen med att köpa bostad i La Manga är att du får många soldagar per år och kan njuta av härliga bad längs långa stränder. Vattnet i Mar Menor har en hög halt salt och jod, vilka är kända för sina positiva effekter på hälsan. Här finns det mycket att göra året om, men under sommarhalvåret fylls området med mer folk och rörelse än under vinterhalvåret. För sport- och golfintresserade rekommenderas att besöka resortanläggningen La Manga Club. Här du kan spela golf på hela tre olika banor och även nyttja resortens sportanläggning. Det finns flera golfbanor i närheten, bland annat populära Roda Golf & Beach Resort och Club de Golf Altorreal.

Som bosatt här har du även närhet till större städer så som Murcia och Cartagena samt bra shopping. I den södra delen av La Manga ligger den mysiga lilla byn Cabo de Palos, som är en liten gömd pärla med fantastiska restauranger, badmöjligheter och promenadvägar.

Funderar på att flytta med barn så ligger skandinaviska skolan cirka 60 kilometer norr om La Manga.

Närhet till Murcia

Murcia är en gammal och vacker stad som ligger i den sydöstra delen av Spanien, och bär samma namn som regionen. Många utlandssvenskar väljer att bo här både på hel- och deltid, vilket gör att staden är levande året runt. Den närmaste internationella flygplatsen är Alicante flygplats, som ligger drygt 80 kilometer från staden, och dit tar du dig enkelt med buss eller bil.

Regionen Murcia kallas ofta för Spaniens trädgård, vilket innebär att många av rätterna som ingår i områdets gastronomi är tillagade av färska grönsaker. Här finns också smakrik tapas och viner av olika karaktär från något av de närliggande vindistrikten. Om du åker till Murcia med barn finns det nöjesparker och mer barnvänliga stränder en bit från staden.

Hitta din bostad på La Manga

Letar du efter ett hem i solen och vill bo i ett lugnt område med närhet till fantastiska stränder, klart vatten och bra restauranger kan La Manga vara ett alternativ för dig. Vi hjälper dig att utifrån dina önskemål hitta det perfekta boendet i solen.