Estepona

Estepona

Att leva och bo i Estepona

Välkommen till kuststaden Estepona, cirka 33 kilometer söder om Marbella. Staden bjuder på idylliska kilometerlånga sandstränder samt affärer, apotek, bank, post och traditionella- och moderna restauranger. Det som skapar stadens charm och genuina känsla är att du är en del av staden som turist, inga stora hotell eller varuhus finns. Söker du efter det typiska spanska, är detta område för dig!

I fiskehamnen hittar du trevliga fisk- och skaldjursrestauranger. Här kan du också köpa färsk fisk direkt från fiskaren eller varför inte en Sangria på det omtyckta gatustråket Calle Real. Till Malagas flygplats är det 84 kilometer och till Gibraltars flygplats 45 kilometer. Man kan enkelt ta sig till staden med direktbussar från båda flygplatserna.

Köpa hus eller lägenhet i Estepona

Många som väljer att köpa bostad på solkusten gör det för närheten till olika golfbanor. I närheten av staden ligger bland annat Valle Romana Golf och Estepona Golf, totalt finns det över 30 golfbanor i området. 

Estepona sägs vara kulturens pärla bland alla orter på solkusten. Här anordnas allt från jazzkvällar till flamencokvällar. Den närmaste svenska skolan är den i Marbella som ligger omkring 30 kilometer från Estepona. Skolan följer skolverkets direktiv och har klasser från förskola upp till årskurs 6. Det går bussar mellan de båda orterna flera gånger om dagen. Önskar du köpa bostad här har vi både lägenheter och hus till salu. 

Estepona erbjuder golf, sol, strand och god mat

Solkusten, Costa del Sol, har något för alla. Kusten är 20 mil lång och sandstränderna avlöser varandra. Estepona passar dig som vill bo i ett lugnt område och som gärna deltar i lokala festligheter.  Endast 20 kilometer härifrån ligger Nueva Andalucia som är ett bostadsområde utanför Marbella där många svenskar bor året runt. Här hittar du både svenska restauranger och livsmedelsaffärer. 

Familjeaktiviteter som vattenland och zoo finns på många orter runt på solkusten. I Estepona finns ett tjurfäktningsmuseum, arkeologiskt museum och skulpturmuseum samt andra aktiviteter som till exempel paintball, ridning, tennis och paddel. Sierra Bermeja heter berget som ligger precis intill staden och är ett uppskattat naturområde med vandringsleder med magisk utsikt.

Laguna Village är ett välbesökt ställe på stranden strax utanför staden, där du hittar Purobeach och bra restauranger som du kan spendera en avslappnad dag på med familj och vänner.

 Här lagas det mat med havets alla läckerheter. Det finns många fisk- och skaldjursrestauranger att välja mellan. Amura, som ligger vid småbåtshamnen, är en av de bättre. Här finns såklart också mysiga tapasbarer på flera ställen i staden.

Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i Estepona!