Fuengirola

Fuengirola

Att bosätta sig och leva i Fuengirola

Fuengirola är en ort på solkusten som är mycket populär bland svenskar. Här har vi många fina bostäder till salu. Staden ligger mellan städerna Malaga och Marbella, c:a 30 kilometer bort i vardera riktningar. I närområdet finns trevliga mindre samhällen, exempelvis Mijas och La Cala de MIjas samt städerna Benalmadena och Torremolinos De allmänna kommunikationerna är bra, tåg och bussar går mellan Malaga och Fuengirola flera gånger i timmen. Längs med tåglinjen ligger också Malaga flygplats, 25 kilometers resväg bort.

Köpa hus eller lägenhet i Fuengirola

Det är inte konstigt att så många svenskar väljer att köpa lägenhet i Fuengirola. Staden passar både den som vill bosätta sig i Spanien på heltid och den som vill ha en semesterbostad att åka till när tillfälle ges. Många Svenska familjer väljer att bo i Fuengirola för att Svenska skolan finns här med både förskola, grundskola och gymnasium. Fuengirola har ett väl fungerande kontaktnät för svenskar som väljer att bo i Spanien. Här är Sverige välrepresenterat, det finns bland annat en svensk mataffär och svenska restauranger. Svenska kyrkan har sitt säte centralt i staden. Samtidigt som svenskar och andra nordbor etablerar sig i Fuengirola, bibehåller staden på solkusten sin genuint andalusiska charm och det finns alltid något nytt att upptäcka.

Strandpromenaden i Fuengirola

Golf och skidåkning

I Fuengirola finns allt du behöver; shopping, den längsta sandstranden på Costa del Sol, restauranger och nöjen för alla åldrar. Den som spelar golf väljer medvetet just Fuengirola eftersom det finns så många fina banor i närområdet, som t.ex. Calanova Golf Club och Mijas Golf. För den skidintresserade hittar du även Sierra Nevada, som är känt för sin skidåkning, ligger strax över 2 timmars resväg bort.

Naturområden, festivaler och shopping

Området bjuder på en fantastisk natur med härliga berglandskap, floder och sjöar. Staden är också ett populärt semesterställe för spanjorerna, vilket gör att staden behåller sin spanska atmosfär. Både lokala och nationella helgon firas med stora fester eller ferior som spanjorerna säger. Vid feriaplatsen anordnas marknader, konserter, matfestivaler med mera.

Bio Parc är ett av Europas bästa cityzoo, en djurpark väl värd ett besök. Är du sugen på shopping bör du besöka Parque Miramar Shopping centre, här finns hela 160 butiker att välja på.

Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i Fuengirola!