Malaga

Malaga

Välkommen till Malaga - knytpunkten för solkusten och den perfekta platsen för dig som önskar en blandning mellan strandliv och storstadspuls. Denna hamnstad har genomgått en stor förändring under de senaste åren där den förvandlats från att vara en industristad till att bli ett blomstrande kulturellt centrum.

Historia

I stadens gamla stadskärna, Centro Historico, finns det museer att besöka runt varje gathörn. Det kanske allra mest kända av dem är Picassomuseet där du kan betrakta över 280 verk av den världsberömde målaren med samma namn. Picasso föddes just i denna stad. Även skådespelaren Antonio Banderas, för många känd som Zorro, kommer från Malaga och syns ibland promenera runt i staden, även om han mestadels bor i USA. 

Något som brukar beskrivas som utmärkande för Malaga är just dess historiska kulturarv. Stadens historia sträcker sig hela vägen tillbaka till antiken - en tid som gör sig påmind än idag genom de historiska kvarlämningar som går att uppleva på plats. Alldeles intill stadskärnan finner du de moriska fästningarna Gibralfaro och Alcazaba, varav den sistnämnda är över 1000 år gammal. Detta historiska minne har blivit prisat som en av de bäst bevarade moriska fästningarna i Andalusien. 

Klimat och utflykter

Med sina över 300 soldagar per år lockar även lata dagar på stranden, vilket du kan njuta av under stora delar av året tack vare det subtropiska medelhavsklimatet. Malaga erbjuder flertalet vackra och långa stränder, den kanske allra mest kända av är Malaguetastranden, som ligger endast en kort promenad från stadskärnan. Söker du ett lite mer aktivt utflyktsmål kan du välja mellan någon av alla närliggande golfbanor, åka iväg på en vandringstur, eller varför inte klättra eller prova på paragliding (skärmflygning). 

Flygplats och kommunikationer

Till Malagas flygplats, som ligger en mil sydväst om staden, tar du dig enkelt med någon av alla dagliga flighter från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.

Att ta sig runt i staden gör man enkelt genom att antingen välja någon av de 41 busslinjer som trafikerar staden dagtid, eller genom att ta tunnelbanan. Då Malaga till ytan är en relativt kompakt stad går det också i stor utsträckning att promenera mellan de olika stadsdelarna. Vill du utforska andra spanska städer kan du ta dig till Malagas tågstation där det bland annat finns möjlighet att resa till Madrid på drygt två och en halvtimme via snabbtåg. 

Hitta rätt boende i Malaga

Oavsett om du är ute efter en bostad med centralt läge eller föredrar att bo lite mer i utkanten av staden, hjälper vi dig att hitta det i Malaga. Här finns befintliga bostäder med mycket av den äldre charmen men också moderna nyproduktioner med nytänkande arkitektur och faciliteter som pool och gym. 

Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg, så hjälper vi dig att hitta ditt drömboende i solen. Vi vill vara ditt självklara val när du ska välja mäklare!