Marbella

Marbella

Att bosätta sig och leva i Marbella

Marbella är en härlig stad belägen på den spanska solkusten, en kust som i många år varit mycket populär bland svenskar. Staden har många bofasta året runt men under sommarsäsongen dubbleras befolkningen när turisterna anländer till staden. Gamla stan i Marbella har anor ända tillbaka till romartiden och består av idylliska små gränder med charmiga butiker.

Här hittar du även Plaza de los Naranjos (Apelsintorget), här växer apelsinträden tätt och det finns gott om mysiga kaféer och restauranger runt om. Rent gastronomiskt har Marbella haft ett uppsving senaste åren och fler och fler toppkrogar tillkommer. Det som för många är Marbella, är den uppskattade Paseo Maritimo, det vill säga den långa strandpromanden som sträcker sig över Golden Mile. Strandpromenaden byggs ut löpande så invånarna kan gå långa promenader under hela året med havet som sällskap

Till Malaga flygplats, som fungerar som flygcentrum för hela området Costa Del Sol, är det cirka 40 minuter och du tar dig enkelt dit med antingen buss, bil eller taxi.

Puerto Banus och Puerto Deportivo

Strax utanför Marbella ligger Puerto Banus som är ett mycket exklusivt område med uppskattad shopping längst hamnpromenaden. . Även området Puerto Deportivo, hamnen med alla restauranger och barer är ett uppskattat område.

Köpa hus eller lägenhet i Marbella

Marbella har i många år varit en mycket populär stad bland svenskar som har valt att köpa bostäder på den spanska solkusten.  En del områden i Marbella är exklusiva men här finns områden och bostäder som passar alla. Ett populärt område för skandinaver är Nueva Andalucia just för läget och närheten till det mesta.

Klimatet är förstås det mest uppskattade men även utbudet av alla aktiviteter som återfinns i området skapar attraktionskraft. Till skillnad från en del mindre semesterorter är Marbella levande året runt. För alla som gillar golf finns det ett flertal utmärkta golfbanor i närområdet såsom Aloha Club de Golf, Los Naranjos Golf och Calanova Golf Club. I Marbella finns en svensk skola som följer skolverkets direktiv och skolan omfattar förskola upp till sjätte klass.  I Marbella finns närheten till golf, skidåkning och härliga restauranger

Sol och bad

Marbella är staden som erbjuder något för alla. Totalt finns det 26 kilometer av sandstränder varav många ligger längs hamnpromenaden mitt i staden. Strax utanför centrum ligger Funny Beach som är perfekt för den som vill ha lite mer av aktiviteter, här finns en nöjespark med gokart och många olika vattensporter.

Golf, tennis och padel

Spelar du golf finns det fler fina golfbanor inom bekvämt avstånd. Gillar du tennis eller padel finns det ett bra utbud av banor. Det finns flera uppskattade strandklubbar och restauranger och alla har sin charm. Många uppskattar La plage Casanis, Niki beach, lunch på Mistral Beach eller ett besök på Puente Romano med sitt rika utbud av barer och restauranger.

Skidåkning och vackra parker

Vill man ta en paus från strandlivet kan man göra en utflykt till Sierra Nevada, 2,5 timmars resväg bort. Berget bjuder på förstklassig skidåkning både utför och på längden. En biltur till den vackra bergsbyn Ronda är en upplevelse. Mitt bland alla bostäder, butiker och restauranger ligger den vackra La Alameda Park som bjuder på svalka och avkoppling under varma sommardagar.

Välkommen att kontakta våra mäklare för mer information om att köpa bostad i Marbella!