Mijas Costa

Mijas Costa

Att bosätta sig och leva i Mijas Costa

Mijas Costa är en 12 kilometer lång kusträcka, väster om Fuengirola, på Costa del Sol. Längs med kusten ligger orterna La Ca de Mijas,  El Chaparal, Miraflores, Riviera del Sol och Sitio de Calahonda. Bara 20 minuters bilresa bort hittar har du byn Mijas. Här finns många vackra naturreservat och många kommer hit för att vandra i bergen. Den populära semesterorten Marbella ligger bara 20 kilometer bort från Mijas Costa. Hela kommunen har bra bussförbindelser och det är enkelt att ta bussen till Marbella eller Fuengirola. I Fuengirola finns det ett pendeltåg som kan ta dig till Malagas flygplats. För den som har bil ligger flygplatsen endast 27 kilometer bort vilket gör det här till en idealisk plats för dig som vill kunna resa enkelt mellan Spanien och Sverige.

Köpa bostad i Mijas Costa

Området kring Mijas Costa är väldigt populär bland turister och inte minst svenskar. I de stora bostadsområdena Riviera del Sol och Sitio de Calahonda finns matbutiker, barer, restauranger, golfbanor, idrottsanläggningar m.m. Det finns många anledningar till att folk väljer att köpa lägenhet eller hitta ett hus till salu just här. För att nämna några så är det varma klimatet, den goda maten med de saftiga frukterna och grönsakerna samt det stora utbudet av festivaler och marknader goda skäl. Givetvis får vi inte glömma de många och vackra stränderna, varav flertalet är belönade med Blå flagg. För den som är intresserad av golf finns det flera fina golfbanor i närområdet. Även för den som har barn är det ett väldigt bra ställe att bo. I den närliggande staden Fuengirola ligger Svenska Skolan som tar emot barn i alla åldrar.  

Nära till fina stränder, golf och shopping i Mijas Costa

Det finns mycket att göra i Mijas Costa. För den som inte bara vill ligga på stranden och koppla av finns bland annat flera toppklassade golfbanor som till exempel El Chaparral, Miraflores Golf och Calanova Golf Club. Dessutom finns det gott om restauranger och ett stort utbud av vattensporter att pröva på. Gillar du shopping finns det en bra mix av butiker i Mijas Costa. En stad som verkligen är på uppgång och som är väl värt ett besök, eller flera, är La Cala de Mijas. En gammal fiskeby där den andalusiska andan lever kvar, men även uppskattade nyproduktionsbostäder har byggts här den senaste tiden. Här finns flera populära restauranger och en av de finaste stränderna på hela Costa del Sol, Playa La Cala de Mijas. Den som har barn kommer absolut att uppskatta vattenparken Parque Acuatico Mijas som är fylld av aktiviteter, pooler och vattenrutschkanor.

Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i Mijas Costa.