Nerja

Nerja

Varmt välkommen till Nerja, beläget på östra delen av Costa del Sol. Letar du efter ett boende i ett charmigt och genuint område som samtidigt är väldigt internationellt? Ett område med liv och rörelse året runt som har gott om promenadvägar och gågator? Då kan Nerja vara rätt för dig. Stadens centrala delar särskiljer sig från större städer i närheten genom sin låga bebyggelse vilket ger en väldigt trevlig känsla. Nerja ligger skyddad mellan två berg och har ett så kallat mikroklimat vilket gör att det ofta är några grader varmare här än i städer utanför. 

Något för alla

Oavsett om du vill njuta av solen på någon av alla de vackra stränderna, äta god mat i någon av byarna i närheten, sporta eller roa dig med någon vattenaktivitet så finns det garanterat i Nerja. 

Den välkända Burriana-stranden med kristallklart vatten är populär bland både spanjorer och turister. Här kan du förutom att sola och bada äta på någon av alla de restauranger som finns längs med strandpromenaden. Den kanske allra mest kända av dem är paellarestaurangen Ayo som sedan mitten på 80-talet varit ett tillhåll för paellaälskare från hela kusten, och än idag tillagas maten över öppen eldstad. Ett annat måste är att hyra en kanot eller vattenskoter för att uppleva Nerja från havet. En tur längs kusten bjuder på fantastiska naturupplevelser, bara några få kilometer från Burrianastranden finner du de vackra vattenfallen Cascada la doncella och Cascada grande de Maro.

Nerja
Nerja Playa Burriana

Nerja är även känt för sina grottor och det är ett av Europas största grottsystem, till den lilla byn Maro tar man sig enkelt med bil eller buss från busstationen i Nerja. Akustiken i grottorna är otrolig och därför anordnas varje år en berömd musikfestival, Festival de la Cueva, i grottorna.

För den som vill njuta av vackra vyer och ett ikoniskt landmärke bör besöka utkiksplatsen Balcon de Europa beläget invid Medelhavet.

Skidåkning & hiking

För den sportintresserade och som inte vill ligga på stranden hela dagen når man på dryga två timmar den fina och populära skidorten Sierra Nevada, belägen i bergskedjan med samma namn och i provinsen Granada. De flesta känner till området för sin stora skidanläggning med pister och liftar som passar alla nivåer av skidåkning. Men området är ett attraktivt resmål året runt då det är ett stort naturskyddsområde som erbjuder många vandringsleder, floder och varierad växtlighet. I staden Granada som ligger i närheten finns ett rikt kulturliv och äldre arkitektur, i staden ligger världsarvet Alhambra, det är ett slotts- och borgområdet med parker och palats.

Flygplats

Det enklaste sättet att från Sverige ta sig till Nerja är via något av alla direktflyg som går till Malaga flygplats, som ligger ungefär 50 km bort. Härifrån är det sedan enkelt att ta buss, taxi eller hyra en bil för att ta sig in till staden. Det finns även en flygplats i Granada men resor hit innebär oftast en mellanlandning på någon av de större flygplatserna i Spanien.

Köpa bostad i Nerja

Vi finns på plats i Nerja året runt, känner till området väl och hjälper dig gärna att hitta det perfekta boende för dig i staden. Vi lyssnar på dina önskemål och, hittar utifrån det, intressanta bostäder så att du snart kan njuta av solen i ditt eget boende i Spanien.