Torre del Mar

Torre del Mar

I den vackra badorten Torre del Mar, belägen i Andalusien, har man bevarat den äkta spanska atmosfären. Staden är levande året runt men under sommarhalvåret kommer staden till liv än mer då det är ett populärt resmål även bland spanjorerna. Närmaste större samhälle är Velez Malaga som ligger cirka fyra kilometer norrut och dit tar man sig lätt med spårvagn. 35 kilometer från staden ligger den kända turistorten Nerja som är känd för sina grottor och utkiksplatsen Balcon de Europa.

Större städer och flygplats

Torre del Mar har ett perfekt läge endast c:a 50 kilometer från Malagas flygplats. Hit går det dagligen flertalet direktflyg från Sverige. Bussförbindelserna med Malaga och andra orter efter kusten är mycket goda. Det går även att åka med buss till storstaden Granada som ligger cirka 120 kilometer bort, även här finns det en flygplats men resor hit innebär ofta en mellanlandning på någon av det större flygplatserna i landet. Torre del Mar bjuder på allt från behagligt klimat och vackra stränder till natursköna vandringar och golf.

Solnedgång i Torre del Mar

Se och göra

Både Torre del Mar och Velez Malaga räknas till Costa del Sols idylliska pärlor där det fortfarande går att hitta stränder utan trängsel, såsom Playa Benajarafe och Playa de Torre del Mar.
Torre del Mar bjuder på allt från behagligt klimat och vackra stränder till natursköna vandringsleder.

Golfbanor finns flera stycken i området och en av de populäraste är Baviera golf, hit tar du dig på 10 minuter med bil. Svenska skolan i Fuengirola nås på 45 minuter med bil och något närmare är det till den internationella skolan som ligger utanför Malaga.

Den äventyrslystne kan bege sig till Sierra Almijara för att vandra i bergen. För barnfamiljer är ett besök på Aquavelis Water Park ett måste och alldeles i närheten av den finns även det stora köpcentret El Ingenio där du hittar många butiker men också caféer och restauranger. Äta gott gör ni på flera ställen i Torre del Mar och här serveras allt från fisk och skaldjur till traditionella spanska rätter som paella. Utefter den fantastiska strandpromenaden Paseo Maritimo de Poniente ligger ett stort utbud av olika restauranger och caféer. 

Köpa bostad i Torre del Mar

Är du ute efter att köpa bostad och vill ha det genuina och äkta Spanien så passar Torre del Mar perfekt. Både Torre del Mar och Velez Malaga är mindre samhällen men närheten till större orter och flygplatsen gör att det är bekvämt att bo där.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta det rätta boendet för dig!