Torrox

Torrox

Att leva och bo i Torrox

Torrox – kommunen med “bästa vädret i Europa” enligt AEMET, Spaniens meterologiska institut, ökar enormt i popularitet. Torrox består av Torrox Pueblo med anor från 700-talet, en by uppe i bergen med det berömda torget, Plaza de la Constiticion, med alla färgglada paraplyer som skydd mot solen. Här kan du njuta av genuin spansk atmosfär, trånga gränder och småbarer och caféer.  

Från bergsbyn finns utmärkta bussförbindelser ner till Torrox Costa, med dess populära strand och strandpromenad med mängder av restauranger. I västra änden av Torrox Costa ligger El Morche som är en fortsättning på kuststräckan men med lite lugnare och mer spansk omgivning. I andra änden av kusten, i rikning mot Nerja, ligger El Peñoncillo känt för sin strand och många chiringuitos. Här finns också ett område med exklusiva villor med fantastisk havsutikt - ett område som växer stadigt. 

I Torrox planeras en golfbana och dessutom en småbåtshamn med restauranger vilket kommer bidra till att kommunen ökar ytterligare i popularitet.