Almuñecar

Almuñecar

Välkommen till Almuñecar ligger i provinsen Granada i södra Spanien, på den kuststräcka som kallas Costa Tropical. Det är en liten mysig stad med ett subtropiskt klimat vilket ger härligt väder året runt. Här finns en pittoresk stadskärna med vita hus, en 19 kilometer lång kustremsa med vackra stränder och ett rikt kulturliv. Staden ligger endast 95 kilometer från den närmaste internationella flygplatsen som är Malagas flygplats. Därifrån är det enkelt att ta sig till Almuñecar med bil, taxi eller buss. För den som vill besöka en större stad med lite mer liv och rörelse är det inte långt vare sig till den populära staden Malaga eller Granada, som ligger cirka 85 kilometer bort.

Se och göra

Här finns ett utbud av aktiviteter som passar alla. Gillar du att spela golf är Los Moriscos Club de Golf en av de närmaste banorna. Gillar du skidåkning så ligger Sierra Nevada endast c:a 100 kilometer bort, en skidort som erbjuder pister för alla smaker och en stor och bred ”familjebacke”. För barnfamiljer är Almuñecar en lugn och trygg plats att bo på. Det finns en internationell skola, Almuñécar International School, som tar emot barn i alla åldrar.

Almuñécar har de vackra och höga bergen Sierra Nevada i bakgrunden och med det turkosa medelhavet framför. Du kan vandra eller åka skidor i bergen, äta god tapas i en pittoresk liten gränd eller ta en simtur i havet - allt på en och samma dag. Det är en typiskt spansk stad som är full av historia och kultur. Staden är känd för jazzfestivaler, flamenco, keramik och har ett levande nattliv med många mysiga uteserveringar. Missa inte att besöka den imponerande moriska fästningen Castillo de San Miguel eller den heliga klippan Penon del Santo för en fantastisk utsikt över staden. För barnfamiljer är ett besök på vattenparken Aquatropic ett absolut måste. 

Köpa lägenhet eller hus i Almuñecar

Det är inte konstigt att det blivit så populärt att köpa lägenheter och hus i Almuñécar då staden har så mycket att erbjuda. För den som söker ett behagligt klimat året runt, härliga stränder och en lugnare tillvaro är Almuñécar den perfekta platsen. Vi finns här och hjälper till att hitta drömboendet på Costa Tropical.