Salobreña

Salobreña

Om du är ute efter ett boende i Spanien som erbjuder en lugn och harmonisk tillvaro är Salobreña på Costa Tropical ett alternativ för dig. Den lilla staden ligger i södra delen av Spanien och cirka 100 kilometer från den närmaste internationella flygplatsen i Malaga. Till och från flygplatsen tar du dig med bil, taxi eller buss. I Salobreña kan du njuta av storslagna utsikter över havet och bergen samt mycket sol och bad. Vill du ha mer liv och rörelse rekommenderas ett besök till Granada som ligger cirka 45 minuters resväg bort.

Fantastiska naturupplevelser

Om du tycker om naturupplevelser är Salobreña en stad för dig. Här finns långa strandpromenader, vacker utsikt, härliga stränder och svalkande bad i havet. Besök även det gamla slottet Castillo de Salobrena, som ligger 76 meter över vattnet, för att ta del av både historia och vackra miljöer. En annan rekommendation om du vill uppleva en mäktig utsikt är Mirador Enrique Morente, det är en utsiktsplats som erbjuder vyer över hav, berg och allt däremellan. Om du vill ha ombyte och kanske till och med saknar kylan lite kan du satsa på en utflykt till Sierra Nevada. Här kan du bland annat åka skidor, bandra eller bara avnjuta en kaffe på de små resturangerna. Efter en dag fylld med aktiviteter kan du koppla av vid någon av stadens stränder, till exempel Playa De La Guardia, eller dricka kaffe på mysiga Café Bar La Galera där det även serveras goda tapas. 

För den golfintresserade finns det gott om banor att välja på men Los Moriscos Club de Golf är en av de banor som ligger närmst.

Köpa hus i Salobreña

En av anledningarna till att det är populärt att köpa hus, eller titta på lägenheter till salu i Salobreña, är för att de erbjuder det mesta som du kan tänka dig för en avkopplande utlandsvistelse. I den pittoreska staden finns dagligvaruhandel och apotek men för att få tillgång till ett större shoppingutbud rekommenderas en utflykt till Granada eller Malaga. Den närmaste svenska skolan finns i Fuengirola som ligger en och en halvtimmes resväg bort.

Salobreña har ett stort utbud av bostäder till salu och vi hjälper dig gärna att hitta rätt boende här utifrån din önskelista.