Bli kontaktad, klicka här!

Salobreña

Ett liv och boende i Salobreña

Om du är ute efter ett boende i Spanien som erbjuder en lugn och harmonisk tillvaro kan Salobreña på Costa Tropical vara ett alternativ för dig. Den lilla staden ligger i södra delen av Spanien och har cirka 12 000 invånare. Salobreña ligger cirka 100 kilometer från den närmaste internationella flygplatsen, som är Malagas flygplats. Till och från flygplatsen tar du dig med bil, taxi eller buss. I Salobreña kan du njuta av storslagna utsikter över havet och bergen samt mycket sol och bad. Vill du ha mer liv och rörelse rekommenderas ett besök till Granada som ligger cirka 45 minuters resväg bort.

Köpa lägenhet i Salobreña

En av anledningarna till att det är populärt att köpa hus eller titta på lägenheter till salu i Salobreña är för att de erbjuder det mesta som du kan tänka dig för en avkopplande utlandsvistelse. Här finns långa strandpromenader, vacker utsikt, härliga stränder och svalkande bad i havet. Om du tycker om att spela golf är Los Moriscos Club de Golf en av de närmaste banorna. Tro det eller ej, men i närheten av Salobreña kan du dessutom njuta av skidåkning i Sierra Nevada! I den pittoreska staden hittar du dagligvaruhandel och apotek, men för att få tillgång till ett större shoppingutbud rekommenderas en utflykt till Granada eller Malaga. Den närmaste svenska skolan finns i Fuengirola, som ligger en och en halv timmes resväg bort. Klicka här för att se attraktiva bostäder till salu just nu!

Nära till golf, skidåkning och god tapas i Salobreña

Om du tycker om naturupplevelser är Salobreña en stad för dig. Besök det gamla slottet Castillo de Salobrena, som ligger 76 meter över vattnet för att ta del av både historia och vackra miljöer. En annan rekommendation om du vill uppleva en häftig utsikt är Mirador Enrique Morente. Det är en utsiktsplats som erbjuder vyer över hav, berg och allt däremellan. Om du vill ha ombyte och kanske till och med saknar kylan lite kan du satsa på en utflykt till Sierra Nevada. Här kan du bland annat åka skidor. Efter en dag fylld med aktiviteter kan du koppla av vid någon av stadens stränder, till exempel Playa De La Guardia, eller dricka kaffe på mysiga Café Bar La Galera där det även serveras goda tapas. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Salobreña!