Bli kontaktad, klicka här!

Santa Pola

Att leva och bo i Santa Pola

Drömmer du om ett boende där du får över 300 dagar sol om året? Då kan den spanska staden Santa Pola i Alicanteprovinsen vara något för dig. Staden ligger i den sydvästra delen av landet och har cirka 34 000 invånare. Här hittar du allt ifrån badstränder till spännande aktiviteter och golf. I närheten av staden hittar du också Elche och pittoreska Arenals del Sol. Mindre än en timmes resväg från Santa Pola ligger storstaden Murcia. Santa Polas närmaste internationella flygplats är Alicante flygplats, dit du smidigast tar dig med taxi eller bil. Det finns också bra bussförbindelser mellan Santa Pola och flygplatsen.

Köpa villa eller lägenhet i Santa Pola

Santa Pola är ett bra val för dig som vill spana in lägenheter till salu och köpa bostad i ett lugnt område. I staden finns möjlighet till enklare shopping, en saluhall och en torgmarknad. För större shopping rekommenderas ett besök till Murcia eller Torrevieja, som ligger cirka 30 kilometer bort. Strax söder om Torrevieja ligger dessutom den Skandinaviska skolan. I Santa Pola har du alltid nära till långa härliga stränder. Tack vare sina intilliggande saltsjöar (salinas) och havsluften befinner du dig dessutom i ett hälsosamt klimat. Om du tycker om att varva lugnet med att spela golf så finns det flera banor i närheten. Rekommenderade sådana är till exempel Alenda Golf och Alicante Golf. Klicka här för att se aktuella objekt till salu!

Nära till stränder, golf och vacker natur i Santa Pola

Om du letar efter långa stränder med gyllene sand har du kommit rätt. I Santa Pola finns det nämligen en rad olika stränder, till exempelvis Gran Playa som sträcker ut sig över 1084 meter. Om du vill uppleva annan natur kan du med fördel besöka det stora naturreservatet Las Salinas med sina vila fåglar och flamingos. Ett annat tips att ta en tur till Cabo de Santa Pola där kan du njuta av spektakulär utsikt från fyren Atalayola Watchtower. Santa Pola Aquarium är ett måste om du åker med familjen. Det är ett akvarium som ligger mitt i den lilla staden. Här hittar du bland annat hajar och sjöhästar. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Santa Pola!