Bli kontaktad, klicka här!

Torre del Mar / Velez Malaga

Att leva och bo i Torre del Mar / Velez Malaga

I den vackra badorten Torre del Mar, belägen i Andalusien, har man bevarat den äkta spanska atmosfären. Staden har omkring 20 000 invånare men under sommarhalvåret ökar siffran då det är ett populärt resmål även bland spanjorerna. Närmaste större samhälle är Velez Malaga som ligger cirka fyra kilometer norrut och dit tar man sig lätt med spårvagn. 35 kilometer från staden ligger den kända turistorten Nerja som är känd för sina grottor och utkiksplatsen Balcon de Europa. Torre del Mar har ett perfekt läge endast omkring 50 kilometer från Malagas flygplats. Bussförbindelserna med Malaga och andra orter efter kusten är mycket goda. Det går även att åka med buss till storstaden Granada som ligger cirka 120 kilometer bort. Torre del Mar bjuder på allt från behagligt klimat och vackra stränder till natursköna vandringar och golf.

Köpa bostad i Torre del Mar / Velez Malaga

Är du ute efter att köpa bostad och vill ha det genuina och äkta Spanien passar så passar Torre del Mar perfekt. Både Torre del Mar och Velez Malaga är mindre samhällen men närheten till större orter och flygplatsen gör att det är bekvämt att bo där. De fina stränderna och det behagliga klimatet lockar många och här finns många fina hus och lägenheter till salu. Golfbanor finns flera stycken i området och en av de populäraste är Baviera golf, dit du tar dig på 10 minuter med bil. Svenska skolan i Fuengirola nås på 45 minuter med bil och något närmare är det till den internationella skolan som ligger utanför Malaga. Klicka här för att se attraktiva bostäder till salu just nu!

Torre del Mar och Velez Malaga är solkustens pärlor

Både Torre del Mar och Velez Malaga räknas till Costa del Sols idylliska pärlor där det fortfarande går att hitta stränder utan trängsel, såsom Playa Benajarafe och Playa de Torre del Mar. Den äventyrslystne kan bege sig till Sierra Almijara för att vandra i bergen. 30 Kilometer norrut ligger bergskedjan som är en stor naturpark med vandringsmöjligheter. För barnfamiljer är ett besök på Aquavelis Water Park ett måste. Det ligger endast två kilometer från staden och alldeles i närheten av den finns även det stora köpcentret El Ingenio där ni hittar många butiker men också caféer och restauranger. Äta gott gör ni på flera ställen i Torre del Mar där det serveras allt från fisk och skaldjur till traditionella spanska rätter som paella. Utefter den fantastiska strandpromenaden Paseo Maritimo de Poniente ligger ett stort utbud av olika restauranger och caféer. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Torre del Mar eller Velez Malaga!