Bli kontaktad, klicka här!

Murcia

Att bosätta sig och leva i Murcia

Murcia är en gammal och vacker stad som ligger i den sydöstra delen av Spanien, och bär samma namn som regionen. I Murcia bor det cirka 430 000 personer, vilket gör den till en av de större städerna i området. Här har du närhet till såväl orörd natur, golf och shopping. Närheten till allt gör staden till ett populärt resmål för turister. Många utlandssvenskar väljer också att bo här på hel- eller deltid. Några städer i närheten är Murcia är hamnstaden Cartagena och den lilla pittoreska staden Los Alcázares. Den närmaste internationella flygplatsen är Alicante flygplats, som ligger drygt 80 kilometer från staden, och dit tar du dig enkelt med buss eller bil.

Köpa hus eller lägenhet i Murcia

Oavsett om du är på jakt efter en villa eller lägenhet i Murcia så finns det ett gott utbud av bostäder till salu. Staden har det mesta du kan tänka dig när det kommer till shopping och närservice. Eftersom Murcia ligger en bit in i landet får du räkna med en kortare resa för att komma till de närmaste stränderna. Ett tips är att åka till Costa Calida (som betyder den varma kusten), där du hittar storstaden Cartagena och många fina stränder. Om du tycker om att spela golf lär du inte bli besviken på Murcia. I närområdet du flera populära golfbanor bland annat Roda Golf & Beach Resort och Club de Golf Altorreal. Klicka här för att se attraktiva bostäder till salu just nu!

Murcia erbjuder vacker natur, kultur och god mat

Murcia är en större stad som har lite av allt. För häftiga naturupplevelser rekommenderas El Valle nationalpark där du med fördel kan hyra en cykel eller vandra till fots. Om du vill ta del av kultur och historia bör du besöka Murcia Cathedral och Museo de Bellas Artes som ligger i staden. Glöm inte bort att njuta av Murcias fantastiska kök. Regionen Murcia kallas ofta för Spaniens trädgård, vilket innebär att många av rätterna som ingår i områdets gastronomi är tillagade av färska grönsaker. Här finns också smakrik tapas och viner av olika karaktär från något av de närliggande vindistrikten. Om du åker till Murcia med barn finns det även nöjesparker och barnvänliga stränder en bit från staden. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Murcia!