Murcia

Köpa bostad i Murcia

Murcia är en gammal och vacker stad som ligger i den sydöstra delen av Spanien. Staden bär samma namn som regionen och den räknas till en av de större städerna i området. Här har du närhet till såväl orörd natur som till golf och shopping. Närheten till allt gör staden till ett populärt resmål för turister. Många utlandssvenskar väljer också att bo här på hel- eller deltid. Några städer i närheten av Murcia är hamnstaden Cartagena och den mindre staden Los Alcázares. Välkommen att kontakta våra mäklare i Murcia om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med din nästa bostadsaffär.

Flygplatser

Den närmaste internationella flygplatsen med direktflyg från Sverige är Alicante flygplats (ALC). Den ligger drygt 80 kilometer från staden och dit tar du dig enkelt med buss eller bil. Den något mindre internationella flygplatsen Corvera (RMU) ligger i närheten och har idag ett stort antal avgångar och ankomster per dag, främst från England och Frankrike.

Se och göra i Murcia

Murcia är en större stad som har lite av allt. För häftiga naturupplevelser rekommenderas El Valle nationalpark där du med fördel kan hyra en cykel eller vandra till fots. Om du vill ta del av kultur och historia bör du besöka Murcia Cathedral och Museo de Bellas Artes som ligger i staden. Om du åker till Murcia med barn finns det nöjesparker och barnvänliga stränder en bit från staden.
I regionen finns ett stort utbud av fina och välskötta golfbanor, många med tillhörande resort. På resorten finns möjlighet att köpa boende och checka in på hotell för en kortare vistelse. Många av dessa områden erbjuder förutom förstklassig golf även spa, pooler, andra sporter och fantastiska restauranger.

Det lokala köket

Glöm inte bort att njuta av Murcias fantastiska kök. Regionen Murcia kallas ofta för Spaniens trädgård, vilket innebär att många av rätterna som ingår i områdets gastronomi är tillagade av färska grönsaker. Här finns också smakrik tapas och viner av olika karaktär från något av de närliggande vindistrikten.

Köpa bostad i Murcia

Oavsett om du är på jakt efter en villa eller lägenhet i Murcia så finns det ett gott utbud av bostäder till salu. Staden har det mesta du kan tänka dig när det kommer till shopping och närservice. Eftersom Murcia ligger en bit in i landet får du räkna med en kortare resa för att komma till de närmaste stränderna. Ett tips är att åka till Costa Calida (som betyder den varma kusten) där du hittar storstaden Cartagena och många fina stränder.

Närliggande La Manga

La Manga är en 20 kilometer lång landtunga i den spanska regionen Murcia. Med sitt läge mellan saltvattenlagunen Mar Menor och Medelhavet bjuder La Manga på många långa sandstränder. Denna landtunga, vars namn betyder just ärm på spanska, tillhör de två kommunerna Cartagena i söder och San Javier i norr.

På La Manga kan du kombinera roliga aktiviteter med lugna dagar på stranden. Här erbjuds båtturer som går till olika öar, eller varför inte ett besök till områdets största sevärdhet Puente de la Risa. Det är en bro med en ovanligt hög lutning, vilket gör det till en speciell upplevelse att färdas på.

När du köper bostad i området får du närhet till roliga aktiviteter för hela familjen och även möjlighet att prova det lokala spanska köket. På de många uteserveringarna serveras färsk fisk och skaldjur men det finns restauranger för alla smaker. Njut av en tostada och en café con leche på ett mysigt café med utsikt över stranden.