Mallorca

Hitta ditt drömboende på Mallorca

På Mallorca får du allt. Här finns vackra stränder och undangömda badvikar, höga berg, dalar med fantastiska odlingar och ett stadsliv som bjuder både på kultur, nöje, shopping och god mat. Ön har medelhavsklimat med korta och milda vintrar och långa, ljusa och heta somrar. Ön stoltserar med c:a 300 soldagar per år. Mallorca har nästan 600 km kustlinje men ändå är allt nära, här får man en otrolig diversitet.

Vill man rör på sig och få en naturupplevelse med fantastiska vyer har bergskedjan Tramuntana, klassad som världsarv av UNESCO mängder av vandringsleder där de flesta är avsedda för att hela familjen ska kunna gå tillsammans. Ön har heller inga farliga djur att oroa sig för. Traumuntanabergskedjan är också mycket populär bland cyklister från hela världen. Amatörer som elit uppskattar denna vackra och garanterat mycket svettiga träning.

Det är lätt att ha ett aktivt liv på Mallorca, gillar man sport kan man utöva allt från golf till padel, tennis, segling, surfing, vandring och cykling. Allt detta kan du göra året runt tack vare det fantastiska klimatet. Vill man vara mer kulturell finns det året runt traditionella lokala festivaler och konserter med levande musik, Palma har också en symfoniorkester, här finns flertalet museum och konstgallerier, de mest kända är Es Baluard museum of modern art och Joan Miró museéet i Cala Major strax utanför Palma. Mallorca producerar mycket lokalt som vin, oliver, apelsiner, mandlar, jordgubbar som nästan smakar som svenska (!) och mängder av grönsaker och majoriteten konsumeras på ön. Omgiven av havet så är fisk och skaldjur en naturlig del av mattraditionerna.

Runt om staden Palma finns ett stort antal internationella skolor och att hela ön älskas av besökare från världens alla hörn märks tydligt. Var du än går hörs olika språk.

Många blir förälskade i Mallorca och stannar här för alltid alternativt köper ett semesterboende. Drömmen om en egen plats i solen är inte längre bort än ditt lokala mäklarkontor.