Bli kontaktad, klicka här!

Benidorm

Att leva och bo i Benidorm

Benidorm är störst och mest känd av städerna i området Area Urbana de la Costa Blanca, som ligger i den vackra regionen Valencia och provinsen Alicante. I kommunen bor drygt 72 000 invånare. Alicante flygplats ligger bara 60 kilometer bort med bra bussförbindelser. Fina bil- och båtvägar gör städerna längs kusten lättillgängliga. I Benidorm är det nära till allt: strand, nöjesliv, shopping, restauranger och caféer med ett stort utbud av både spanska och internationella influenser. Här fattas heller inget av de mer vardagsnära behoven, som exempelvis apotek, sjukvård, matvaror och banker. Costa Blanca är känt för sitt behagliga klimat och det är skönt att vistas där året om, vilket gör det perfekt både för ett permanent- eller semesterboende.

Köpa bostad i Benidorm

I Benidorm kan du välja precis den tillvaro som passar dig bäst, även i olika perioder i livet. Vare sig du vill ta det lugnt, spela golf, bara vara med familjen eller ha tillgång till ett stort nöjesliv, är Benidorm helt rätt. I staden finns två fina golfbanor, Benidorm Club de Golf och Villaitana Golf. Skandinaviska skolan erbjuder utbildning från förskola till årskurs 6 för skandinaviska elever där de blir undervisade enligt svensk läroplan under valfri tidslängd. Det händer alltid något i Benidorm eftersom event av olika slag avlöser varandra. Vi har både hus och lägenheter till salu för dig som är intresserad att köpa ett eget ställe i Benidorm att bosätta dig i eller återvända till. Klicka här för att se attraktiva bostäder till salu just nu!

Fantastiskt nöjesutbud, vita sandstränder och fina golfbanor i Benidorm

Höga berg skyddar staden från kraftiga vindar och bidrar till att klimatet blir varmt och behagligt året runt. Två långa sandstränder kantar Benidorm, Playa Levante och det lite lugnare Playa de Poniente. Det är skönt att strosa utmed den 5 kilometer långa strandpromenaden både dag- och kvällstid för att titta på folk eller besöka något av de många matställena eller butikerna. Turister har sökt sig hit under decennier och de kommer tillbaka varje år, men inte bara för stranden och solen, utan för att staden är så välfungerande och har så mycket andra aktiviteter att erbjuda. Det finns flera temaparker, exempelvis Aqualandia som är en av Europas största vattenparker. På Marina shoppingcenter, som ligger i utkanten av staden, är det lätt att fördriva tiden eftersom utbudet är mycket stort och varierat. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Benidorm!