Bli kontaktad, klicka här!

Jávea

Att leva och bo i Jávea

Staden Javea ligger i det populära distriktet Valencia, på Spaniens östkust. Jávea har drygt 33 000 invånare och nås enkelt med bil eller buss via Alicante eller Valencia flygplats som är belägna cirka 10 mil i vardera riktningen från Jávea. Staden bjuder på många vackra byggnader och dess smala gator är kantade av gotiska hus som påminner om en rik historia. Berget Montgo, vars form liknar en elefants snabel, reser sig 753 meter över havet och ger en majestätisk bakgrund och kontrast mot Jávea inbjudande stränder. I området finns en populär nationalpark och berget tillför även skydd mot de starka vindarna från norr. Vid intresse kan ni välja mellan såväl hus som lägenhet i den här idylliska kuststaden.

Köpa bostad i Jávea

Närheten till två flygplatser lockar till att köpa bostad i Jávea. Här finns något för alla smaker oavsett om man söker säsongs- eller året runt-boende. I den tidigare fiskebyn kan bostadsspekulanter välja mellan flera spännande objekt, såsom strandnära lägenheter och pampiga villor med terrasser som vetter mot både berg och hav. I Jávea är tempot något lägre i jämförelse med större semesterorter längs med Costa Blanca. På utvalda datum under året anordnas flera färgsprakande festivaler, som på spanska heter fiesta, och i Jávea samlas både unga och gamla på stadens gator. I området kring orten finns ypperliga möjligheter att spela golf och här finns flera fina golfanläggningar såsom Club de Golf Jávea, bara en kort bilfärd från centrum. Klicka här för att se vårt utbud av bostäder i området!

Nära till storstäder, golf och vackra stränder i Jávea

Vilket håll man än vänder sig i Jávea möts man av ett dramatiskt landskap och kontrasten mellan hav och berg är slående. Utöver vacker utsikt finns här en uppsjö av aktiviteter att välja bland, året om. Playa del Arenal är en strand med kristallklart vatten i södra Jávea, som också är en favorit bland ortsborna. Här finns även en komplett sportanläggning för den som vill aktivera sig. Jávea, som även går under det lokala namnet Xàbia, är populärt bland svenskar och över hälften av invånarna i staden är utländska medborgare. Många drar fördel av närheten till Alicante flygplats som ligger en timmes bilfärd bort. Den som söker bostad i en levande spansk stad med hög livskvalitet har hittat helt rätt i Jávea. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Jávea!