Bli kontaktad, klicka här!

La Herradura

Att leva och bo i La Herradura

Den vackra kustorten La Herradura ligger i regionen Andalusien och provinsen Granada. Det är en charmig liten ort med endast omkring 4000 invånare. Då orten ligger mellan två uddar är dess välkända bukt skyddad från nordliga vindar och det går ofta att bada året om här. Förutom ortens egen hästskoformade bukt ligger flera andra fina stränder i trakterna såsom Playa de Canarrijan, Playa Cotobro, Playa Ensanada de los Berengueles och Playa San Cristobal. Malagas flygplats ligger cirka 85 kilometer bort och den populära turistorten Nerja nås lätt med bil på 10 minuter. Det närmaste större samhället är Almuñécar, 4 kilometer österut. Detta är också namnet på kommunen dit Herradura tillhör, med sammanlagt omkring 30 000 fasta invånare. Bussar går flera gånger om dagen till både Almuñécar, Granada och Malaga.

Köpa hus eller lägenhet i La Herradura

För dig som vill köpa bostad i ett naturskönt område med över 300 soldagar per år passar La Herradura perfekt. Här bor du nära det äkta och genuina men når även lätt större orter och städer. Letar du efter exklusiva lägenheter till salu i Spanien är både La Herradura och Punta de la Mona bra alternativ för dig som vill bo på en mindre ort där det typiskt spanska dominerar. Matglada spanjorer besöker gärna orten och dess utmärkta restauranger med vidunderliga utsikter. Möjligheterna till vandringar är många och orten har även kallats surfarnas paradis. För den som är intresserad av golf finns bland annat utmärkta Los Moriscos och Baviera Golf en kort bilresa bort. Klicka här för att se aktuella objekt till salu!

Nära till sol, golf och skidåkning i La Herradura

Många väljer att bosätta sig i La Herradura på grund av mångfalden och valmöjligheterna. Man bor naturskönt på en liten ort men har både golf, flygplats och större städer inom räckhåll. Ifall längtan efter snö och skidåkning blir stor nås Sierra Nevada med backar i världsklass, på en och en halvtimme med bil. Äta gott gör man på ett flertal ställen och för en upplevelse utöver det vanliga besöker man restaurangen Marina del Este, som bjuder på en spektakulär utsikt över havet. Den ligger på Cerro Gordo som är en av uddarna som omger byns bukt. Sevärdheter och olika aktiviteter finns det gott om i närområdet och man kan besöka till exempel grottor och botaniska parken i Nerja och vattenparken i Almuñécar. I Almuñécar finns en internationell skola och närmaste svenska skolor finns i Marbella och Fuengirola. Välkommen till HusmanHagberg, vi finns här för dig när du ska köpa bostad i La Herradura!