Bli kontaktad, klicka här!

La Mata

Att bosätta sig och leva i La Mata

Drömmen om att leva nära en lång gyllene sandstrand nära till shopping, caféer, restauranger och strandbarer behöver inte bara vara en dröm. La Mata är en liten ort i sydöstra Spanien belägen längs kusten Costa Blanca i Alicante, ungefär fem kilometer nordost om Torrevieja. Staden har behållit den spanska charmen med sin arkitektur, myllrande gator och torg samt den centralt belägna stranden som är över två kilometer lång. Torrelamata, som den officiellt kallas, har fler än 300 soldagar om året med behaglig temperatur. Både vuxna och barnfamiljer kan finna aktiviteter att roa sig med, på stranden erbjuds bland annat volleybollplaner, fotbollsplaner, trampbåtar, vattensporter och i närområdet finns golfbanor och möjligheter till en rad sevärdheter. De större städerna Alicante, Murcia, och Elche ligger alla under en timme bort med bil!

Köpa bostad i La Mata

Torre La Mata är mycket attraktivt då staden är välbevarad och skiljer sig från de mer kommersialiserade områden längs den spanska kusten med sina låga byggnader och närheten till vattnet. La Mata är en trygg ort och är fortfarande i utveckling. Playa de la Mata är en av de mest populära semesterdestinationerna vid Medelhavet för många skandinaver och andra nordeuropéer, många väljer också att bosätta sig här permanent eller delar av året. Snittet på temperaturen under året ligger på behagliga 17 grader, men når uppåt 30 grader under juli och augusti. Cykelbanor och promenadstråk gör det lätt att ta sig fram och det är också smidigt att ta sig till och från sevärdheter kring Torrevieja och flygplatsen i Alicante. Vi erbjuder villor och lägenheter till salu i La Mata i alla prislägen. Klicka här för att se aktuella objekt till salu!

Närhet till golf, naturupplevelser och bad i La Mata

Torre La Mata ligger bara en halvtimme ifrån Alicante flygplats. Sevärdheter man enkelt kan ta sig till i närområdet är bland annat badstränderna Playa de la Mata och Los Locos Beach. Leran från de vackra rosa saltsjöarnas La Salinas de Torrevieja botten är känd för sina hälsofördelar och kan användas som inpackning. Varför inte ta en dagstur till den väldoftande parken Parque Aromatico eller ta en romantisk långpromenad i solnedgång längs sanddynorna på Las Dunas de La Mata. Det finns också flera äventyrsbad i närheten som Flamingo Aquapark, och för den golfintresserade finns det flera golfbanor, t.ex. La Marquesa och Campo de Golf Villamartín, att njuta av några minuters bilfärd bort. När det är lägligt med paus ifrån värmen är ett besök i det lokala köpcentrumet Habaneras i Torrevieja en utmärkt tidsförströelse med flera butiker, caféer och restauranger. Välkommen till oss på HusmanHagberg, din mäklare i Torrevieja för mer information när du ska köpa bostad i La Mata!