Bli kontaktad, klicka här!

Moraira

Att bosätta sig och leva i Moraira

Moraira är en vacker liten fiskeby, belägen på spanska solkusten Costa Blanca med cirka 11 000 invånare. Byn ligger 75 kilometer från Alicante, ett populärt turistmål där det finns mycket att se och utforska. Moraira ligger endast en timmes bilfärd från Alicante flygplats och är lätt att ta sig till. Under de senaste åren har byn blivit mer populär och många turister söker sig hit för att uppleva den spanska charmen av vacker natur, historia och konst. Byn har en medeltemperatur på 19 grader året runt vilket lockar många långtidsboende från hela världen. Är du intresserad av att upptäcka mer av det kulturella arvet blir Castillo de Moraira, Cap d’or tower och Iglesia Fortaleza de Santa Catalina fantastiska besöksmål.

Köpa villa eller lägenhet i Moraira

För dig som drömmer om att köpa hus i Spanien är denna plats idyllisk. Det är en by som har allt att erbjuda utöver sol och bad. Alla nödvändigheter så som bank, apotek, restauranger och mindre affärer finns nära till hands. Den närmaste staden Teulada ligger cirka 4 kilometer in mot land där det finns många affärer för den shoppingsugna. Med sandstränder och steniga vikar finns det många platser för solälskare att slå sig ned på och njuta. Stränderna har ett flertal gånger blivit belönade med den europeiska blå flaggan som har höga krav gällande rena stränder och vatten. För dig som spelar golf så finns det flera golfbanor som är lätta att ta sig till från Moraira, en av dem är Club de Golf Javea. Klicka här för att se vårt utbud av bostäder i området!

Nära till havet, stränder och golf i Moraira

Playa del Portet är en av de många vackra stränder som finns längs den långa strandkusten, varav tre är inom gångavstånd i Moraira. De klippstränder som finns erbjuder en fantastisk plats för snorkling och bad i det turkosa havet. När du vill ha en paus från badandet finns storstaden Valencia cirka 1,5 timmars resväg och är väl värd att besöka. Här finns en stor katedral och flertalet museer för de som vill göra en längre utflykt. För dig som vill se dig om ytterligare finns det många bussförbindelser till närliggande städer, båda längre inåt land samt längs med kusten. Moraira är en liten by, men har nära till allt. För en kulinarisk upplevelse rekommenderas Kosta Moraira som är en restaurang i toppklass med spanska och internationella specialiteter. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Moraira!