Costa Blanca

Välkommen till HusmanHagberg på Costa Blanca.

Hitta drömboendet på Costa Blanca

Det finns en anledning till att Costa Blanca kallas för just den ”vita kusten”, det är tack vare alla fantastiska vita stränder. Det som även kännetecknar denna kust är de höga bergen och dom vita klipporna som ligger utmed kusten och som sluttar ned mot Medelhavets turkosa vatten. Kustremsan är lång och Costa Blanca erbjuder något för alla, oavsett om du är här på semester eller kallar detta ditt hem. Hit lockas en blandning av turister, tävlingscyklister och golfare. Det är också ett ställe för dom som söker efter traditionell spansk kultur och gastronomiska intryck.

I den norra delen finns en imponerande natur och grönska, rena stränder och vackra badvikar. Alla delar sammantaget bidrar till en unik upplevelse och miljö. Den lilla staden Altea med vita stenhus stoltserar på en höjd över havet. Staden är hem för konstnärliga handelsbodar, kulinariska läckerheter med färska råvaror från de lokala leverantörerna samt härliga gatumusikanter. I kontrast till detta finns de moderna lounge-barerna och imponerande båtarna i Denias hamn. Från hamnen går det dagligen färjor till Ibiza, Formentera och Mallorca. 

Den södra delen av Costa Blanca finner du allt från mysiga och charmiga byar, större städer med storstadspuls, naturupplevelser med vattenfall och grottor. Södra Costa Blanca är ett paradis för matintresserade, lokala marknaderna, saluhallarna och många härliga restauranger. Här finns också ett rikt utbud av nyfångad fisk och skaldjur samt en mångfald av nyskördad färsk frukt. Den större staden Elche är känd för sina palmparker och sin tillverkning av produkter i skinn, främst skor. Den gamla fiskebyn Santa Pola har en fin hamn, härifrån går en färja över till den gamla pirat-ön Tabarca. Ön Tabarca erbjuder kristallklart vatten som passar för snorkling.  

Våra områden

Senast inkommet Costa Blanca