Bli kontaktad, klicka här!

Torremolinos

Att leva och bo i Torremolinos

Torremolinos är en ort som ligger på kustremsan Costa del Sol i södra Spanien. Staden är belägen mellan Malaga och Benalmádena och den närmaste flygplatsen är Malagas flygplats, hit tar du dig på 10–20 minuter beroende på färdmedel. Du kan välja mellan buss, tåg och bil för att ta dig till och från flygplatsen. I Torremolinos bor det omkring 70 000 invånare och staden bjuder på en mysig atmosfär. Om du vill kombinera med storstadsliv och shopping kan du snabbt och enkelt ta dig till Marbella som ligger drygt 40 kilometer bort. Torremolinos är en av Spaniens äldre turiststäder och tillika en fiskestad med många fina stränder.

Köpa hus eller lägenhet i Torremolinos

Om du vill köpa hus eller är på jakt efter lägenheter till salu i Torremolinos finns det många att välja mellan. I staden finns det mesta du behöver när det kommer till shopping, men också en rad mysiga caféer, barer och restauranger. Bara en bit från Torremolinos ligger Fuengorila, en lite större stad där även Svenska Skolan är belägen. Det finns flera sevärdheter i närområdet, men den främsta anledningen till att människor väljer att åka till Torremolinos är sol och bad. Här finns många långa sandstränder, så som La Carihuela, Montemar och El Saltillo. Om du vill spela golf rekommenderas bland annat Miguel Angel Jimenez Golf Academy och Emporium Golf S.L. Klicka här för att se attraktiva bostäder till salu just nu!

Torremolinos erbjuder, sol, bad, golf och en mängd aktiviteter

Trots att Torremolinos är en relativt liten stad finns det mycket att göra där. Den bästa gatan för mat och shopping är Calle de San Miguel och stränder finns det gott om i och runt staden. Ett besök till Crocodile Park är nästan ett måste för såväl barn som vuxna. Tivoli World är en stor nöjespark som också med stor sannolikhet kommer att uppskattas av barnen. Stranden El Bajondillo ligger centralt med närhet till barer och roliga aktiviteter, här kan du också kan hitta lägenheter med fantastisk utsikt över vattnet. Den här stranden lämpar sig bra för barn, liksom många av de andra stränderna i området. I Torremolinos finns det något för de allra flesta! Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Torremolinos!