230
MED90C9F61D233C44AE9C4ADF28276CDAE2

Almuñecar


PRIS1 295 000 €

Fakta om bostaden

TYP

Villa

REFERENSNUMMER

HN252

ANTAL RUM

10

ANTAL SOVRUM

5

ANTAL BADRUM

5

BYGGYTA

200 kvm

TOMT

80000 kvm

SKATTER OCH AVGIFTER

384 € / månad

HISS

Nej

POOL

Ja

TERRASS

Ja

ENERGIDEKLARATION

Beställd

Unik och mycket välskött egendom med tre boningshus, pool och 8 hektar mark

Varmt välkommen till denna unika fastighet med ett högt ostört läge och magisk utsikt över Medelhavet, bergstoppar och Almunecar. Staden Almunecar ligger bara en tjugo minuters bilresa bort och erbjuder strand, restauranger, butiker och affärer. Uppe i bergsbyarna runt om finns det genuina spanska barer och restauranger. Här har den nuvarande ägaren under flera år utvecklat en ekologisk odling med allt från avokado och mango till oliver och pekannötter, allt med ett automatisk bevattningssystem. Det finns också olivträd som producerar olivolja av riktigt hög kvalité, rikliga med söta apelsiner till den färskpressade apelsinjuice, bordsdruvor, citroner för en god citronkaka, rosa grapefrukt och bananer.

Vägen upp till fastigheten är till större delen asfalterad.

För dig som önskar nyttja marken och bostäderna på annat sätt finns ett flertal möjligheter och enbart fantasin sätter gränser, det är möjligt och tillåtet att starta exempelvis glamping-, häst-, jordbruks- eller uthyrningsverksamhet. Det finns flertalet platser som i dagsläget vatten- och elanslutningar.

HUVUDBOSTAD
Bostadshuset är designad i Cortijo-stil av den hyllade och prisbelönta arkitekten Jesus del Valle Cardenet. Fokus har lagts på att nyttjat den spektakulära utsikten med vy över dalen, vidare till Medelhavet och över de hisnande bergen.

Entrén har en välkomnande känsla med generös takhöjd, här öppnar franska dörrar upp ut till soldäcket och poolterrassen.

Direkt till höger ligger ett väl tilltaget arbetsrum/sovrum med välvt tak och fönster mot trädgården och bergen.

Till vänster öppnar sig ett fantastiskt vardagsrum med stora fönsterpartier som ger möjlighet att njuta av de fantastiska vyerna över bergen och Medelhavet. Här finns även en vacker vedeldad kamin för att sprida värme runt huset på vintern och ett välvt tak för att behålla svalkan på sommaren samt dubbeldörrar som öppnar upp till matplatsen på terrassen.

Det platsbyggda köket har även det ett välvt tak och ett behagligt ljusflöde, här finns en stor köksö, bänkskivor i svart marmor och inbyggda vitvaror. I anslutning till köket finns också ett tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, ett stort skafferi samt en utgång till det rymliga garaget.

I andra delen av huset ligger huvudsovrummet med inbyggda garderober, magisk utsikt över bergen och Medelhavet, dörrar till terrassen och poolen samt ett lyxigt badrum en suite. Badrummet är utrustat med dubbla handfat, toalett, bidé, en stor dusch samt badkar med tassar.

Intill ligger ytterligare ett sovrum med plats för enkelsäng och förvaringsmöbel samt en stege upp till ett sovloft med begränsad takhöjd.

Gästdel med toalett, tvättställ samt dusch.

Den väl tilltagna terrassen utanför vardagsrummet och huvudsovrummet har ett modernt glasräcke för att förstärka den vackra vyn, kaklat golv med förinstallerad golvvärme om utbyggnad av huvudhuset önskas. Detta område leder till ett stort trädäck med bubbelpool, infinity pool om 8x4 m med uppvärmning och saltvatten samt dusch.
Utomhuskök med grillmöjligheter, diskho med kram samt en pizzaugn. Matplats på terrassen har markiser, eluttag och belysning.

Källaren kan omvandlas till ett separat boende om så önskas.

BOSTAD 2
En charmig timmerstuga utan insyn och med panoramavy över havet och Almunecar. Fönster och dörrar är alla dubbelglas, en vedspis som värmer hela byggnaden samt golvvärme i kök och badrum. AC i vardagsrummet och sovrummet. Möjlighet till tre sovrum. Badrum utrustat med dusch.
Här finns det plats för en stor matplats i skuggan, en solig terrass med magisk vy och en trevlig trädgård. Parkeringsmöjligheter och privat läge tack vara gedigna grindar.

BOSTAD 3
Bakom dubbla grindar ligger detta fina gästhus med parkeringsplats och fina vyer över bergen. På två sidor av gästhuset finns en täckt terrass som erbjuder skugga och utrymme för utemöbler. Här finns vardagsrum, välplanerat kök, sovrum samt badrum med dusch. Allt i en välkomnande färgskala och stil och med golvvärme för kyligare dagar.

MARK
Denna fastighet är organisk certifierad av CAAE som är ackrediterad av EOCC. Huvuddelen av marken här är arrangerad i etapper på sluttningen som i huvudsak har planterats med Hass avokado, Austin mango och olivträd. Det finns ytterligare frukt- och nötträd, bland annat bordsdruvor, apelsiner, rosa grapefrukt, macadamianötter, och mandlar - totalt ca 1600 träd.
Allt bevattnas med ett datoriserat system för både vattning och organisk gödningsmedel. Produktionen ger i dagsläget intäkter som till stor del täcker kostnaden för en trädgårdsmästare. Idag finns en halvtidsanställd som sköter om egendomen, skördar och tar hand om odlingarna, detta till en kostnad om ca 900 EUR per månad.

Det finns två stora vattenhållningstankar på 500m3 och 350m3 som tillhandahåller alla husens och odlingarnas vattenbehov. Dricksvattnet filtreras genom ett system för omvänd osmos.

Varmt välkommen att kontakta oss på HusmanHagberg Nerja för mer information, ytterligare bilder eller för att boka en visning.

I närheten

Avstånd till strand7 km
Avstånd till centrum7 km
Avstånd till hav7 km

Bilder

MED90C9F61D233C44AE9C4ADF28276CDAE2
MED6FFE51DE3A044B849D5E958CB1BFEC04
MEDADCE520D716740C8BD71A3B7E218B80D
MED5C8F8C120F30450FA2E0D82CDEFE551B
MED18F593E58FE44A64938B56515F704B85

Karta

Almuñecar

Bli kontaktad av mäklare

Genom att klicka på knappen, godkänner du  användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Andra har också tittat på

Till mäklarkontoret