Bli kontaktad, klicka här!

Almeria

Att bosätta sig och leva i Almeria

Almeria är ett populärt turistmål i södra Spanien av många anledningar. Staden är huvudort i Costa de Almeria i Andalusien. Här hittar du sol, bad och värme men staden med dess 200 000 invånare erbjuder även mycket liv och rörelse. Den närmaste internationella flygplatsen är Malagas flygplats som ligger drygt 200 kilometer från Almeria. Du kan ta dig mellan platserna med hjälp av bil, taxi eller buss. Almeria kallas ibland för Andalusiens soligaste hörn, vilket innebär att du hittar många stränder i området. Om du vill ta en paus från solandet kan du upptäcka allt ifrån shopping och god mat till närliggande sevärdheter och en hel del kultur.

Köpa hus eller lägenhet i Almeria

I Almeria finns det gott om bostäder till salu, oavsett om du är på jakt efter nyproduktion eller en mysig bostad i äldre arkitektur. I och med stadens storlek finns något för de flesta i Almeria och du har alltid nära till apotek, dagligvaruhandel och shopping. Den närmaste internationella skolan ligger i Almuñécar, som ligger cirka 146 kilometer bort. Den stora stranden Playa Cabo De Gata ligger i staden, men om du vill ägna dig åt annat som variation finns det gott om möjligheter till golf i närområdet. Ett tips är att testa på La Envia Golf, men du kan också besöka Club De Golf Playa Serena eller Alborán Golf. Klicka här för att se attraktiva bostäder till salu just nu!

Nära till både sol, bad och skidåkning i Almeria

Almeria erbjuder lite av varje - från stränder till skidåkning i Sierra Nevada. Om du vill göra andra utflykter kan du besöka Parque Natural de Cabo de Gata med vackra vyer och storslagen natur. Naturreservatet har en varierad natur och för bästa möjliga utsikt bör du ta dig till den högsta toppen vid namn El Fraile. I närheten av naturreservatet hittar du mysiga städer som Agua Amarga och udden Cabo de Gata, där du kan njuta av vacker miljö och ett svalkande bad i havet. Om du tycker om historia får du inte missa La Alcazaba, som är ett gammalt romanskt slott och en av de främsta sevärdheterna i området. Det finns också aktiviteter som passar barn i området, till exempel flera nöjesparker och vattenland. Välkommen till HusmanHagberg, kontakta våra mäklare för mer information när du ska köpa bostad i Almeria!